Gelag4t Fr0ntl1ner K3j4r P3s4kit Raih Perhatian, “Ajak Main Kejar-Kejar…”

Tugas sebagai seorang petugas b4risan hadapan atau frontliners bukanlah satu kerja yang mudah. Lagi-lagi d1 dalam situasi seperti sekarang ini dengan peningkatan kes yang semakin tingg1. Baru-baru ini pula, gelagat seorang frontliner mencuri tumpuan rama1.

Semuanya gara-gara gelagatnya yg mengejar seorang pesakit di jalan raya tular dikongsikan. Video tersebvt m3nerima lebih sejuta tontonan setakat ini apabila aksinya mengejar pesak1t dir4kamkan orang awam.

D1 dalam video yang dikongsikan ini, kelihatan frontliner itu sedang berjalan d1 sebuah jalan raya sambil m3merhatikan seseorang. Rupa-rupanya, fr0ntliner itu di dalam perjalan4n ingin mengejar seorang pesakit yang dilihat m4sih memakai baju pesakit h0spital.

Pes4kit itu juga dilihat cuba melarikan diri daripada frontliner itu yang dalam masa yang sama masih cub4 mengejarnya. Pada penghujung video, pesakit itu akhirnya berjaya ditangkap 0leh frontliner itu dan dibawa pergi meninggalkan kawasan itv.

Ada juga yang menganggap mungkin pesakit itu adalah pesakit Orang Kurang Upaya (OKU) yang melarik4n diri dari hospital. Melihatkan pada usaha frontliner itu, rata2 net1zen turut memberikan pujian di atas usaha kerja kerasnya itu.

Di ruangan komen, netizen turut terhibur melihat cubaan frontliner itu dalam mengejar pesakit yang melarikan diri ini. Dalam masa yang sama, ada juga yang berasa kasihan melihat frontliner itu yang terpaksa bersusah payah mengejar pesakit sehingga ke jalan raya.

“Maybe dia salah seorang OKU yang tak faham dengan keadaan covid…”

“Rakyat Malaysia jarang tak aneh perangai.”

“Satu kerja pulak frontliner nak kena kejar.”

“Kau boleh ajak main kejar-kejar… kang kena rotan degil sangat.”

SUMBER:HCL

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!