Namun di sebalik kerisauan kita ni, masih ada juga orang ramai seakan tak kisah dengan arahan daripada kerajaan dengan tidak patuh SOP ketika di tempat awam.

Disebabkan kes harian di Malaysia masih menunjukkan angka yang merisaukan, semestinya ramai yang berjaga-jaga sebab risau kalau dijangkiti wabak Covid-19 ini. Bukan itu saja, angka kematian yang kian meningkat sejak beberapa minggu ni membuatkan orang ramai makin risau.

Namun di sebalik kerisauan kita ni, masih ada juga orang ramai seakan tak kisah dengan arahan daripada kerajaan dengan tidak patuh SOP ketika di tempat awam.

Sesak dekat PPV?

Macam yang tengah kecoh sekarang ni, apabila video menunjukkan situasi di sebuah PPV yang terlampau sesak sampaikan orang yang beratur nak terima vaksin ni abai SOP.

Menerusi posting yang dimuat naik oleh @bondaumirahtaib, dia dan suaminya ketika itu dalam perjalanan ke Kampung Baru, Kuala Lumpur. Sewaktu melalui sebuah kawasan, mereka terkejut dengan barisan manusia yang panjang dan tiada penjarakan fizikal.

Menurut usahawan berkenaan, kejadian yang berlaku di luar sebuah hotel di ibu negara tersebut menunjukkan orang ramai datang ke sebuah PPV untuk menerima suntikan vaksin secara walk-in. Bukan saja warganegara, malah ramai warga asing yang datang ke tempat tu.

Oleh sebab terlampau geram, bonda Umirah dan suaminya meminta mereka untuk lakukan penjarakan sosial dan meminta bantuan daripada pihak berkuasa sendiri. Mereka juga meminta polis untuk menyuruh yang lain supaya balik sebab terlampau sesak, namun tak diendahkan.

Lebih mengejutkan, situasi itu bukan saja terjadi di depan hotel berkenaan tapi turut berlaku di bahagian belakang bangunan tersebut. Kelihatan orang ramai beratur tanpa sebarang penjarakan fizikal dilakukan.

“Tak putus2 la rantaian covid macam ni”

Hasil tinjauan di ruangan komen, nyata ramai yang risau dengan situasi di luar PPV berkenaan. Ada netizen menyuarakan bahawa perkara macam ni buat wabak Covid-19 ni makin berleluasa, di samping ramai juga yang kecewa sebab ini boleh jadi punca kepada peningkatan kes harian nanti.
Kalau kita ingat balik, bukan pertama kali situasi macam ni berlaku. Sebelum ni, PPV KLCC juga pernah dibanjiri dengan ribuan warga asing. Difahamkan juga masa tu, mereka siap beratur sepanjang hampir 2km sampai ke tepi jalan semata-mata sebab nak terima suntikan vaksin.

Semoga orang ramai lepas ni lebih sedar betapa bahayanya virus ni sebenarnya.

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK DUNIA SOSIAL TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DUNIA SOSIAL KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!