Cas t3lifon ‘Fr33’ Kual1ti Rendah Didakwa Jadi punca rumah musnah “Terba k4r”

Sejak Pengajaran dan P3mbelajaran dari Rumah (PdPR) dikuatkuasa oleh kerajaan susulan peningk4tan C0vid-19 di Malaysia, p3lbagai masalah berkenaan per4nti sepert1 t3lefon pintar dan juga k0mputer riba disuarakan.

Walaupun ada pihak yg tel4h menyvmbangkan telefon pintar untuk kegunaan pelajar2 sekolah menjalan1 PdPR, namun ramai yg mendakwa telefon yang diberi berkualiti rend4h s3hingga membahay4kan pengguna.

Rumah terb4 kar sebab t3lefon
Dalam satu perk0ngsi4n yg tul4r di media sosial h4ri 1ni, seorang pengguna Twitter menggunakan n4ma akaun @satypls telah memvat naik keadaan sebuah rumah yg sud4h terb4 kar dan didakwa berpunca daripada letvpan telefon pintar berkual1ti rendah.

Cas telefon letak di bant4l
Menurut pengguna Tw1tter itu lagi, penghuni rumah tersebut memaklumkan kepada penduduk k4mpung yg pada awalnya dia mengecas telefon pintar percuma tersebut d4n meletakkannya diatas bantal.

Disebabkan terlupa untuk memadam c4s telefon, tanpa sempat berbuat apa-apa rumah mereka telah h4ngus dijil4t 4pi.Bukan 0rang sen4ng
Tambah @satypls lagi, kelu4rga t3rsebut bukanlah berasal dari keluarga berada dan ketika ini mereka h4nya mampu menumpang rumah orang lain kerana rumah mereka habis terb4 kar.


Dalam pada itu, dia juga sempat menyert4kan sekali nombor akaun bank keluarga ters3but andai ada sesiapa yg sudi meghvlurkan sedikit sumbangan bvat keluarga itu.

Untuk perk3mbangan seterusnya, pengguna Twitter memaklumkan akan memuat na1k dari masa ke semasa berkaitan keadaan keluarga tersebut.

Dah banyak kes telefon mel3 tup
Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, ram4i yg bersuara dengan menzahirkan rasa terkil4n kerana sudah banyak kes letv pan telefon pintar. Salah satu punca utama tentu ny4 disebabkan kualiti telefon ditahap yang rendah diberikan secara percum4 kepada pelajar sekolah.

Jadi, rata2 netizen meminta pihak2 b3rkenaan membuka mata supaya menyedari bahaya pemberian telefon p1ntar yang tidak mempunyai kualiti yang baik kepada pelajar sekolah bagi tvjuan PdPR.

Tolong la elak beri pelajar telefon murah

Phone ni kalau cas memang p4nas

Bukan tak4t hilang telefon, tapi hilang rumah

Bukan membantu, tapi lagi menyusahkan

 

SUMBER:ohmymedia I Twitter @satypls

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK DUNIA SOSIAL TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DUNIA SOSIAL KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!