‘Ibv D1tidurkan S3cara M3niarap’ – 7 Ahli Keluarga Positif COVID-19, Achey Jadi Runner Hantar Keperluan

Pelawak Achey terus diduga Allah ap4bila satu persatu ahli keluarganya termasuk ibu tercinta, Ngaisah Hassan,73, disahkan positif COVID-19 dan kini sedang mendapat rawatan di Hospit4l Segamat, Johor Bahru.

Mak di wad stage 4 COVID-19

M3nurut Achey, keadaan ibunya tidak memuaskan kerana tahap kesihatannya tid4k stabil justeru dia diletakkan di wad stage 4 COVID-19 untuk pem3rhatian rapi.

H0spital hubungi saya dan memaklumkan ibu ada radang sedikit di paru-paru d4n ubat anti-radang masih dimasukkan dalam badan sampai 14 hari. Jadi, d1a ada baki dalam 4 hari.

Ibv saya sebenarnya stage 3, tapi dia diletakkan di dalam wad stage 4 sebab di4 perlu pemerhatian yang lebih.

Di4 ada demam dan masih dimasukkan antibiotik untuk menguatkan badan, m4sih di masukkan oksigen dan ditidurkan secara meniarap. Badan pula sem4kin susut. Kesihatan dia turun naik.

Hikm4h tangan patah

Tambah pemilik nama Mohd Nasir Hamzah, dia dan isteri, Nor Hasanah Yahaya tidak dijangkiti kerana tinggal di rumah keluarga mentua sejak insiden jatuh motosikal sehinggakan patah tangan kiri dan retak tangan kanan.

Ada hikmah sebenarnya selepas saya patah tangan, saya diuruskan oleh isteri saya di rumah mentua saya. Jarak dengan rumah keluarga saya di Labis cuma 15 minit.

Bila semua kena (COVID-19), yang boleh hantar makanan dan keperluan hanya saya dan orang rumah saya. Kami saja yang free. Kalau saya tak berapa sihat, isteri saya tolong hantarkan.

Kadang-kadang saya yang hantar, tapi maklumlah nak bawa kereta pun susah sebab tangan dah dua-dua cedera, tak boleh nak pusing stereng.

Kami tak boleh ambil barangan dari rumah keluarga untuk dihantar ke hospital sebab di rumah ramai yang positif. Jadi, apa keperluan di hospital dan pusat kuarantin kami perlu beli baru. Sama juga dengan rumah di Labis yang perlukan keperluan pun kami juga yang akan hantarkan.

Dalam pada itu, pelakon drama Bocey & Friends mendedahkan keluarganya mula dijangkiti virus berbahaya itu bermula daripada pelanggan yang membeli jualan mereka di tepi jalan.

Sehingga sekarang, seramai tujuh orang ahli keluarga disahkan positif manakala dua lagi masih menunggu keputusan ujian calitan.

SUMBER:Instagram @acheykintangkintung

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK DUNIA SOSIAL TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DUNIA SOSIAL KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!