‘Bv4t Masa N1 Keadaan Mak Sangat Tak Baik’ – Achey Rayu Doakan Mak

Sebelum ini tular cerita m3ngenai ibu kepada pelawak Achey yang dikatakan ditidurkan akibat COVID-19. Menerusi sesi Live di Instagram, Achey tampil untuk menjelaskan bahaw4 ianya hanya salah faham.

‘Mak saya bukan ditidvrkan’

Achey atau nama penvhnya Mohd Nasir Hamzah memberitahu bahawa ibunya bukan ditidurk4n tetapi hanya tidur dalam keadaan meniarap.

Mungkin ada yang terb4ca artikel kata mak saya ditidurkan. Bukan, mak saya bukan ditidurkan. Mak s4ya disarankan masa dia nak tidur tu doktor saran tidur secara meniar4p.

Mak saya cakap bil4 tidur meniarap tu, senang sikit dia nak bernafas dan mak saya bangga dia pal1ng tua dalam wad tu. Alhamdulillah doa yang baik-baik. Saya macam orang l4in juga, nak kan mak saya balik.

Dia sekarang masih d1masukkan antibiotik. Saya dah hubungi doktor tadi. Doktor cakap antibiot1k dah hampir 14 hari dan baki lagi lebih kurang empat atau lima har1.

Walau bagaim4napun, Achey memberitahu keadaan ibunya tidak berapa baik dan meminta or4ng ramai mendoakan ibunya kembali pulih.

Jika ada ruang d4lam doa kalian, selitkan doa untuk mak saya, Ngaisah bte Hasaan. Buat m4sa ni keadaan mak sangat-sangat tak baik.

Ahli keluarga yg lain turut dijangkiti

Menurutnya lagi, ibvnya yang berusia 74 tahun kini berada di Hospital Segamat, Johor dan d1a memberitahu bahawa ahli keluarga yang lain juga turut dijangkit C0VID-19.

Untuk yang terb4ru, adik ipar saya, Laila positif COVID-19 dan anak dia yang berumur dua tahvn pun positif juga. Mereka ada sembilan orang isi rumah jadi bila seorang k3na sebab duduk dan makan biasa bersama-sama dan result swab test dia pend1ng kejap mungkin terlalu ramai yang buat swab test. Secara tidak langsvng, sementara mereka tunggu result tu mereka dah terken4.

Kalau n4k cerita pasal diri saya dengan family saya pun, saya fight juga lah untuk f4mily saya walaupun saya tak kena.

Mak say4 p0sitif dir4wat kat hospital, abang saya positif dekat hospital, adik positif dekat PKRC Johor Bahru. Yang kat rumah tu ada yang positif dan rumah tu dah dibahagik4n vntuk yang baru balik dengan yang kena COVID-19.

SUMBER:acheykintangkintung I ohbulan

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK DUNIA SOSIAL TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DUNIA SOSIAL KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Aku tahu budak stress, aku faham” – Fynn Jamal Terkilan Orang Ramai Berkerumun Di Air Terjun Lepas Dapat Kelonggaran

Baru-baru ini viral satu rakaman video menunjukkan satu rakaman orang ramai berkerumun di sebuah tempat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!