“Kenapa Buat Macam Itu Pada jenazah”, Kerana Terlalu Rindu, Anak Sanggup K0rek Kubur Ibu Bawa M4yat Balik!

Tiada siapa yang d4pat men4ndingi kasih sayang seorang ibu kepada anaknya. Oleh kerana kasih sayang itvlah, seorang anak mel4kukan kerja g1la kerana terlalu merindui ibunya yg svdah lama tiada.

Menurut Har1an Metro, seor4ng lel4ki nekad mengg4li semula kubvr dan membawa pulang jen4z4h ibunya yg baru dik3bum1kan 40 hari lalu ke rumah. Kejadian ini dikatak4n berl4ku di K4bupat3n Prob0linggo, Jawa Timur.

Rakaman video t4rik m4 yat ibu tular di media sosial

Perkara yang berlaku p4da Jumaat lepas menyaksikan Nasir mengusung jen3zah ibunya, Sumarto di dal4m gvni dan m3mbawa ia pulang rumah selama 2 hari.

Perlakuan Nasir kemudi4n menjadi viral dan menurut akhbar tempatan, penduduk kampung pada asalnya t4k tahu ia berlaku sehinggalah video dia mengebvmikan jenazah ibunya pada Ah4d lalu tular di Facebook.

Nasir dikatakan membaw4 semula jen4zah tersebut ke kubur lepas dipujuk kakaknya, Sul.

Pemuda alami tek4n4n j1wa lepas ibu meningg4l dunia

Menurut penduduk k4mpung bernama Amin, mereka pada awalnya tidak menyedari kejadian itu berl4ku kerana lokasi kubvr terletak jauh ke dalam hutan.

Dalam pada itu, jurucakap polis daerah Pakuniran, Iptu Habi Sutoko berkata, pemuda tu rupanya mengalami tek4nan j1wa ekoran kemat1an ibvnya yg memberi impak yang mendal4m.

Tambahnya lagi, anak ketiga daripada empat adik beradik ini memberi alasan tindakan terbabit dilakukannya kerana dia terlalu rindukan kehadiran ibunya.

“Dia menggali sendiri kvbur pada waktu siang tanpa pengetahuan sesiapa. Kubur itu di tengah hutan dan kawasan terbabit jar4ng dilalui penduduk.

“Kemudian dia memasukkan jen4zah ke dalam gvni lalu dibawa pulang ke rumah namun kakaknya, Sul mendapat tahu perkara itu dan memujuknya mengebvmikan semula jenazah,” katanya.

Rata2 netizen yang melihat video berkenaan bersimpati dengan nasib pemuda berkenaan dan merasakan jen4zah ibunya tak patut diperlakukan begitu.

SUMBER:lobakmerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK DUNIA SOSIAL TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DUNIA SOSIAL KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!