[Vide0] Shuib K0ngs1k4n Arwh Siti Sarah Nyanyi Lagu Tanpa Kekasihku, Ada ‘Sesuatu’ Cuba Untuk Disampaikan – ‘Kematian Tak Mengakhiri Cinta’

Lima hari sel3pas pem3rgian bidadari syurganya, pelawak dan usahawan Shuib, 36, b3rkongsi s3buah rakaman video nyanyian penyanyi Siti Sarah di laman Youtvbe mil1knya.

Lagu ter4khir

M3nurut Shuib atau nama s3benarnya Shahmira Muhamad berkata itu adalah ny4nyian terakhir penyanyi b3rsuara emas itu yang dirakam 28 Julai lalu.

Dal4m vide0 yang berdurasi 3 m1nit dan 16 saat itu, Allahyarham Siti Sarah mengenak4n telekung berwarna pvtih ketika mendendangkan lagu Tanpa Kekasihku yg dipopularkan ol3h p3nyanyi Indonesia, Agnes Monica.

Assalammu4laikum semua. S3ngaja saya kongsikan video ini sebab saya takut video ini hil4ng dari simpanan s4ya. Jadi saya abadikan di dalam Channel ini.

Ini lagu ter4khir nyanyian arwah p4da 28 Julai 2021. Arwah yang beria-ria minta saya rec0rd dia menyanyi, t3rnyata semasa saya record video ini, saya merasakan ‘1 perasaan yang sangat2 lain’.

Cara pand4ngannya, cara nyanyi4nnya, cara arwah luahkan hati dan perasaan ketika meny4nyikan lagu tersangat2 istimewa. Bila di amati bait lirik, ternyata ad4 ‘sesuatu’ arwah cuba sampaik4n.

Insya-Allah arwah kini tenang di syvrga. Teruskanlah mendoakan arwah, jika rindu, sedek4hkan Al-Fatihah ya. S3moga kita dapat kebaikan dunia dan akhirat. Am1n.

‘Kematian t4k mengakhiri cinta’

Video yang dimuat naik sekitar 2 pagi tadi itu menerima pelbagai komen daripada peminat yang tersentuh dengan nyanyian arwah serta merindukan kehadiran pelantun lagu Kesetiaan.

Sehingga artikel ini ditulis, video itu sudah mendapat lebih daripada 200,000 tontonan dan hampir 2,000 komen.

Terdahulu, Siti Sarah yang hamil lapan bulan meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM) pada Isnin selepas melahirkan anak keempat dalam keadaan ditidurkan impak positif Covid-19 dan paras oksigen dalam badan yang tidak stabil.

Siti Sarah dan Shuib berkahwin pada 2011 dan mendapat tiga cahaya mata lain iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!