‘Saya ak4n d1tidurkan, maafkan semua’Itu Post terakhir Muhammad Hanizam Azman Di Facebook 4 Jam Sebelum Dia Meninggal Dunia Akibat C0VID-19..


SUNGAI PETANI: “Sy (saya) akan ditidurkan, maafkan semua”.

Itu hantaran terakhir dimuat na1k Muhammad Hanizam Azman, 30, di Facebooknya sebelum dia meninggal dunia akib4t COVID-19 di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), semalam.

Lebih memilukan arwah meninggal dvnia empat jam selepas memuat naik status itu dan ramai rakan masih meningg4lkan komen tanpa mengetahui dia sudah pergi buat selama-lamany4.

Muhammad Hanizam at4u lebih mesra dipanggil Angah dalam kalangan keluarga serta rakan juga ad4lah seorang penyanyi dan mendapat tempat ketiga dalam pertandingan Bint4ng Asli Remaja Kebangsaan 2009.

Arwah juga pernah d1nobatkan sebagai johan Bintang Asli Remaja kategori lelaki yang dianjvrkan Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) Kedah pada 2014.

Sepupu arwah, Khairul Hairuzi Osman, 36, berkata, pemergian Angah sangat dirasai kerana merek4 berdua memang rapat sejak kecil namun dia reda dengan takdir.

Menurutnya, dia dan 4rwah tinggal bersama kerana rumah mereka di Kampung Teluk Nipah, Kuala Mvda berhampiran.

“Arwah seorang yang r4jin bekerja, selain menerima undangan menyanyi, saya dan Angah turut menjal4nkan perniagaan kedai makan di kampung.

“Arwah juga cukup mesr4 dengan semua orang dan tidak pernah berkira langsung untuk menghulurkan bantuan sekiranya saya atau rakan dalam kesusahan,” katanya.

Menurutnya, dia dan arwah ada memelihara seorang anak angkat lelaki yang kini berusia dua tahun dan sebelum meninggal dunia arwah berpesan supaya menjaga anak angkat itu dengan baik.

“Arwah yang masih bujang adalah anak kedua daripada lima beradik dan semua ahli keluarganya dijangkiti COVID-19 dengan ada antara mereka masih menjalani kuarantin.

“Semua ahli keluarga sudah dimaklumkan pemergiannya kecuali ibu arwah kerana masih dirawat menggunakan bantuan oksigen,” katanya.

Menurutnya, mereka kali terakhir bertemu selepas dia menghantar arwah yang mengadu tidak boleh bernafas ke HSAH tiga hari sebelum itu.

SUMBER:BeritaHarian

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK DUNIA SOSIAL TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DUNIA SOSIAL KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!