“Makhluk ini sangat luar biasa” Sotong kurita lambai tangan, “betapa comelnya dia”!

Sotong gurita atau kurita ad4lah merup4kan haiwan moluska dari kelas Cephalopoda dimana kaki haiw4n ini terl3tak di bahagian kepala. Kurita terdiri dari 289 spesies yg meliputi sep3rtiga dari jumlah spesies kelas Cephalopod4.

Haiwan ini jVga memiliki tubuh yang sang4t fleksibel dimana membolehkan sotong kurit4 ini untuk menyelitkan diri p4da celah batuan yang sangat sempit di dasar laVt, terutama sewaktu melarikan d1ri dari pemangsa seperti belut laut.

Walau bagaim4napun, baru-baru ini tular sebu4h video yang dimuat naik oleh satu akaun Tw1tter yang dikenali sebag4i @AnimalsWorld dimana terdapat seekor sotong kurita yg menyapa seorang pengvnjung. Menerusi video perkongsian itu, sotong kurita b3rkenaan dikatakan tel4h melambai semula ke arah pengunjung tersebut setel4h disapa ol3hnya.

Octopus waving h3llo pic.twitter.com/KN6elPEJMe

— Nature & Animals 🌴 (@AnimalsWorId) September 9, 2020

Lebih melucukan ap4bila h4iwan itu hanya menggunakan sesungutnya untuk melakukan tindakan 1tu. Ternyata situasi itu telah menyebabkan rata-rata warga netizen ber4sa terhibur dengan kejadian itu selain daripada memuji kecomelan haiwan b3rwarna gelap terbabit.

Posting itu telah m3raih perhatian ramai sehingga menerima sebanyak 17.2 ribu tontonan umum sel4in daripada mendapat sebanyak 1578 tanda suka dan 387 ulang kicau berserta k0men menerusi laman akaun Twitter berkenaan.

“Ini sangat men4kjubkan!”

“Makhluk ini sangat luar biasa”

“Betapa indahnya…”

“Pelik tapi pemandangan menarik dan menyeronokkan…”

SUMBER:HCL

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK DUNIA SOSIAL TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DUNIA SOSIAL KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!