“Dari awal pvn tgk v1deo tu, saya maafkan dah”, Shuib Nasihat Aisar Khaled J4ngan Buat Content Makan Diri

Beberapa m1nggu lalu, ketika rakyat Malaysia mendapat khabar berita sedih atas pemergian Allahyarhamah Siti Sarah Raissuddin, ada isu l4in t1mbul apabila seorang YouTuber jadikan berita itu sebagai content.

Disebabkan itu, suami kepada arwah Siti Sarah, Shuib telah memberi respon dan memaafkan selebriti m3dia sosial tersebut dalam satu v0ice note m3nerusi Instagram.

Doakan jadi YouTuber terbaik

Untuk rekod, lelaki yang dikenali sebagai Aisar Khaled ini, ada b3rkunjung ke pusara arwah saat dikebumikan dan siap buat giveaway kepada peng1kut yang menyunting rakaman video itu.

Dipendekkan cerita, ia mendapat perhatian Shuib dan dia tid4k nafikan memang marah apabila melihat video tersebut, lapor Harian Metro.

“Takpe, awalnya saya tahu dan tengok video itu, saya sudah maafkan awak. Tiada gunanya saya nak sakit hati dan berd3ndam. Saya nak mudahkan urusan semua or4ng sebab saya juga minta Allah SWT mudahkan urusan saya.”

“Jadi saya tidak mahu berbuat salah juga tidak mahu menyusahkan orang lain. Insya-Allah awak orang hebat dan baik, terus buat kebaikan.”

Antara nasihat yang diberikan Shuib adalah meminta untvk jangan terlalu seronok buat content sampai boleh makan diri, malah Shuib juga men4sihati Aisar agar gunakan platform yang ada untuk sebarkan kebaikan.

“Saya doakan awak terus menjadi YouTuber yang hebat, baik dan bagus. Gunakan platform kita untuk sebarkan kebaikan.”

“Jangan jadi orang yang terlalu seronok buat content sampaikan akhirnya nanti, apa yang kita buat itu akan makan diri kita sendiri.”

“Kita kena ingat kematian cukup hampir dengan kita. Semoga kebaikan yang kita lakukan di atas muka bumi ini menerusi platform yang Allah beri untuk buat perkara baik.”

Siti Sarah Raissuddin, 37, menghembuskan nafas terakhirnya tepat pukul 5.13 pagi di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), 9 Ogos 2021.

Sumber : LobakMerah

Dah Baca ? Sila Share dan kongsi dengan rakan Anda !

Sila join group Rakyat Marhaen untuk dapatkan lebih banyak info viral yang cun cun !

Pihak Larjuna TV tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang diberikan oleh mana mana pihak di media sosial ini ! Ia adalah pandangan dan perasaan daripada pengguna serta pemilik akaun itu sendiri. Segala Amaran atau risiko adalah tanggungjawab pengguna itu sendiri !

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!