[VIDEO] Diuji Mata Tak B0leh Melihat, Pakcik Ni Selalu Sampai Awal Di Masjid Sebelum Azan Bikin Warganet Sebak

Walaupun hidup dalam serba kekvrangan, ia tidak menjadi penghalang kepada umat manusia untuk beribadat kepada Allah. Boleh jadi kekurangan ters3but merupakan pemangkin dan semangat untuk lebih meningkatkan amal ibadat. K3kurangan yang dimaksudkan di sini ialah kekurangan dari segi fizikal, harta, kebendaan dan sebagainya.

Seperti sebuah video yang dik0ngs1kan menerusi akaun Instagram @sahabatsurga, kisah seorang warga emas yang dikatakan sentiasa pergi ke masjid wal4upun mengalami cacat penglihatan telah menyentuh hati ramai orang.

Berdasarkan keterangan video t3rsebut, lelaki tua itu sering hadir ke masjid sebelum azan berkumandang untuk menunaikan solat jemaah. Kelihat4n lelaki tua itu s3dang berjalan di dalam kawasan masjid sambil meraba2 untuk meng4mbil saf hadapan. Dia kemudian m3mbentangkan sejadah dengan teliti seolah2 sudah menjadi kebiasaannya.

Video yang berdurasi 50 saat itu berjaya meraih jumlah tontonan kira-kira 94 ribu. Tidak dapat dipastikan bilakah video itu dirakam, namum rak3man itu kembali tular selepas Instagram Sahabat Surga berkongsikan di laman tersebut.

Lelaki tua tersebut telah membvktikan bah4wa meskipun svdah tua dan tidak boleh m3lihat, beliau masih boleh mengunjungi rumah Allah. B3liau mungkin kurang dari segi fizikal, tetapi mata hatinya sentiasa terang. Menjengah ke ruangan k0men, rata2 warganet sebak melihat lelaki berkenaan, malah ada yang membandingkan d3ngan am4lan diri sendiri.

Sumber: Instagram SahabatSurga | SiakapKeli

Dah Baca ? Sila Share dan kongsi dengan rakan Anda !

Sila join group Rakyat Marhaen untuk dapatkan lebih banyak info viral yang cun cun !

Pihak Larjuna TV tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang diberikan oleh mana mana pihak di media sosial ini ! Ia adalah pandangan dan perasaan daripada pengguna serta pemilik akaun itu sendiri. Segala Amaran atau risiko adalah tanggungjawab pengguna itu sendiri !

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!