Seorang Ak4vntan Mend3dahkan Bahawa Dah 8 T4hun Tak Beli P4kaian B4ru, Wanita Akui Diri Terlalu Obses Untuk Berjimat

Seorang akauntan mendedahkan bahawa dia tel4h berusaha sedaya upaya untuk menjimatkan wang termasuk membuat tilam dar1pada tikar yoga, tidak membeli tisu tandas dan tidak mencuci di dob1.

Akauntan yang dikenali sebagai Kate Hashimoto itu mengakui bahawa dia tidak suka membelanjakan wang dan sudah l4ma tidak membeli seluar dalam sejak tahun 1998. “Saya tidak pernah memb3li ap42 pakaian selama lapan tahun. Kali terakhir saya membeli seluar dlam i4lah pada tahun 1998.”

Walaupun dia tinggal di New York, sal4h satu bandar yang mempunyai kos sara hidup termahal, tetapi dia erjaya m3njimatkan wang perbelanjaan, iaitu sebanyak $200 (£146) sebul4n sahaja. S3dangkan kos sara hidup di sana biasanya sekitar $1341 (£984)

Menurut TLC’s Extreme Che4pskates, Kate ada mendedahkan tentang cara yang pelik dan hebat untuk meny1mpan w4ng. “Saya tinggal di New York selama tiga tahun. Walaupun ia antara b4ndar t3rmahal, saya mempunyai beberapa cara untuk mengatasinya. Jika saya p3rlu memb3lanjakan wang, saya akan cuba mengelak dan membayar sedikit mungk1n,” uj4rnya.

Ketika dia membasuh t4ngan di t4ndas awam, dia akan mengeringkannya dengan menggunakan tuala t4ngan. Tual4 tangan tersebut akan disimpan dan digunakan semula. Tidak hanya 1tu, dia jvga mengakui bahawa dia tidak pernah membelanjakan wang vntuk perab0t, malah mendapatkannya dari jalanan.

Tempat tidurnya dip3rbuat daripada tikar yoga lama yang disusun menjadi tilam. Dia juga menggunakan majalah sebagai meja makan. Kate turut menambah bahawa dia sentiasa memerhatikan barang-barang promosi dan percuma di mana-mana majlis supaya dia dapat menyimpan peralatan mandi.

Selain itu, dia tidak memasak kerana ingin menjimatkan wang perbelanjaan elektrik dan gas. Mesin cuci pinggan mangkuk dan ketuhar dijadikan sebagai tempat simpanan di apartmennya. Dia juga menghindarkan diri daripada membelanjakan wang untuk makanan.

Menurut Mirror UK, Kate yang menggambarkan dirinya sebagai “cheapskate” telah menyaring sampah sarap di luar kedai makan dan pasaraya untuk mendapatkan makanan yang boleh dimakan termasuk gourmet dan produk organik yang sudah dibungkus. Dia juga enggan makan di restoran bersama rakan-rakannya kecuali jika mereka yang membayarkan makanan untuknya.

Menurut portal, Kate lebih memilih membasuh pakaian di bilik mandi berbanding menggunakan perkhidmatan dobi. Dia ternyata sudah tidak menggunakan dobi selama tiga tahun dan tidak pernah membeli peralatan mandi. Kate turut mendedahkan bahawa dia sangat meminati sampel-sampel barangan secara percuma. “Saya adalah peminat tegar sampel-sampel percuma,” ujarnya.

Kate menyudahi wawancara dengan mengatakan bahawa cara yang paling berkesan untuk menjimatkan wang adalah tidak menggunakan tisu tandas. “Saya tidak menggunakan tisu tandas, sebaliknya hanya menggunakan air dan sabun untuk membersihkan diri,” jelasnya.

SUMBER:Mirror I Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!