[VIDEO] Doktor Dipuji Warganet, Sopan Layan Warga Asing Masa Cucuk Vaksin Suruh “Selawat dalam hati”

Sejak akhir-akhir n1, banyak sangat isu seakan ‘double standard’ menjadi bualan rakyat Malays1a lebih2 l4gi dalam isu pemberian vaksin. Perkara itu jadi buah mulvt ram4` sejak seml4m, apabila tular sebuah video didakwa seorang petug4s kes1h4tan ni b3rc4kap kasar dengan seorang lelaki warga asing semasa nak ber1 svntik4n v4ks1n.

Walaupun berniat nak rakam moment tersebut sebagai kenangan, siapa sangka lelaki warga asing ini malah ‘d1sindir’ oleh petugas kesihatan di sebuah PPV.

Susulan dari kejadian tersebut, i4 mula menjadi bualan hangat di media sosial terhadap cara layanan oleh petugas2 kesihatan ni kepada mana-mana warga asing yang hendak terima suntikan vaks1n.

Doktor siap suruh selawat
Pun begitu, nyata tak semua petug4s kesihatan ni yang bertindak kasar dengan warga asing yang datang d1 PPV.

Sebuah video mula menjadi p3rhatian ramai susulan kejadian tersebut, di mana ia menunjukkan tindakan se0rang doktor lelaki ini yang sangat berlemah lembut dengan lelaki warga asing yg datang nak terima suntikan vaksin.

Menerusi perkongsian ol3h @belalhosnan di TikTok, dia dilihat ingin merakam saat bermakna tersebut sambil dibantu oleh petugas berkenaan.

Namun apa yang menjadi perhatian, cara frontliner tersebut yang sangat berlemah lembut dan siap bagitahu cara perlu dilakukan sebelum diberi suntikan vaksin. Bukan tu saja, doktor tu juga siap melayan pertanyaan lelaki dikenali sebagai Hossain itu sama ada rakaman dah mula atau tak.

Lebih mendapat pujian, apabila doktor tu juga suruh Hossain untuk berselawat sewaktu nak dicucuk. Lalu dia turut menjelaskan dengan lebih lanjut, tentang langkah seterusnya kepada Hossain itu.




Nampak kan, walaupun sorang buat salah tak bererti yang lain pun sama tau. Kita pun jangan lupa, layan mereka ni dengan baik juga okay.

SUMBER:Lobakmerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Lelaki ditangkap curi susu bayi RM294, netizen kasihan mahu tolong bayarkan

Di kala musim pandemik yang dilihat belum berkesudahan ini, orang ramai terutama g0longan kurang kemampuan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!