Wan1ta D1denda RM4k K3rana Menyvndal D1 Kuala Pilah…

KUALA PILAH: Seorang wanit4 didenda RM4,000 ol3h Mahkamah Majistret Kuala Pilah hari ini, selepas m3ngaku bersalah atas p3rtuduhan melacurkan diri di sebuah hotel di daerah in1 pada 1 Ogos lalv.

Tertuduh, Junaidah Michael Reni Martin, 31, membuat pengakuan itu sejurus pertuduhan dikemukakan t3rhadapnya di had4pan Majistret Saiful Sayoti.

Berdasarkan pertuduhan, t3rtuduh yang ber4sal dari Sarawak itu, mencari langganan bagi maksud persvndalan di sebu4h hotel yang terletak Pusat Komersial Melang dekat sin1, jam 11.50 pag1 pada 1 Ogos lalu.

Dia didakwa melakukan kes4lahan itu mengikvt Seksyen 372B Kanun Keseksaan, yang sabit kesalahan bol3h dihukum penjar4 sehingga setahun atau denda atau kedua-duanya sekal1.

Kes dikendalikan Timbalan Pendakwa Ray4, Nur’Atiqah Sapari, manakala tertuduh tidak diwakili pegvam bel4.

Susulan pengakuan b3rsal4h oleh tertuduh, Saiful mengenakan denda RM4,000 atau empat bulan p3njar4 sekiranya gagal membayarnya.

Sementara itu, di M4hkam4h Sesyen Kuala Pilah, seorang lelaki yang juga bapa ayam mengaku tidak b3rsal4h atas pertuduhan menjadi orang tengah bagi aktiviti pelacur4n.

Tertuduh, Lim Kevis, 38, m3mbuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Norma Ismail.

Mengikut pertuduh4n, dia d1dakwa bertindak sebagai orang tengah bagi aktiviti persundal4n ke at4s Junaidah Michael Reni Martin, pada tarikh, masa dan tempat sam4.

Dia didakwa m3lakuk4n kesalahan itu mengikut Seksyen 372(1)(f) Kanun Keseksaan, yg sab1t kesalahan boleh dipenjara sehingga 15 tahun dan sebatan dan dend4.

Pendakwa4n k3s dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Christhoper Anak Manan, manakala tertvduh tidak diwakili peguam bela.

Hakim kemudian memb3narkan tertuduh diikat jamin RM8,000 dengan seorang penjamin dengan syar4t tambahan tidak boleh mengganggu saksi serta melaporkan diri di balai polis berhampiran pada setiap bulan.

Sebutan semula k3s ditetapkan pada 23 September depan.

Sebelum ini, k3s tangkapan wanita ini menarik perhatian ramai susulan seorang pelawak tempatan turut ditahan polis bagi membantu siasatan

SUMBER:Beritaharian

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!