[Video]”Pesan Ibu Tutup Aurat”, Kata2 Aming Yang Viral Dengan Nasihat Dulu Sebelum meninggal

KOTA KINABALU – Kanak2 yang pernah tular di media sosial menerusi videonya yang petah berkata2 sambil memberi nasihat dilaporkan meningg4l dunia di kediamannya di Tawau pada awal pagi Khamis.

Muhammad Aming Salleh Abdullah atau lebih dikenali sebagai Aming berusia lapan tahun meninggal dunia selepas mengalami sesak nafas kira2 jam 1.30 pagi.

Perkara itu disahkan ibunya, Santi Sabri, 33, ketika dihubungi Sinar Harian.

Menurut Santi, anaknya itu tiba2 mengadu meng4lami sesak nafas sebelum men1nggal dunia.

Katanya, sebelum ini anaknya itu berada dalam keadaan yang sihat dan aktif tanpa sebarang penyakit atau dij4ngkiti Covid-19.

“Tiada juga apa2, cuma dia makan mi seg3ra saja kemudian sesak nafas. Saya sangka dia biasa2 saja, sebab anak saya tidak sakit.

“Sempat lagi dia angkat barang2 saya, azan dan solat,” katanya.


Dia berkata, anak bongsunya itu turut sempat memberi pesanan kepadanya supaya menutup aurat dengan sempurna.

“Sebelum meninggal dunia, sempat lagi dia b3rpesan kepada saya, tutup rapat-rapat aurat supaya bapa tidak menanggung dosa.

“Saya tidak sangka anak saya pergi begitu saja, sebelum dia meninggal, saya dan suami ada di sisinya,” luahnya dengan hiba.

Ujar Santi, jenazah anaknya akan dikebumikan terus di tanah perkuburan Kampung Titingan sebaik selesai untuk pengurusan jenazah.

Sebelum itu, Sinar Harian pada 3 Februari lalu pernah melaporkan kisah Allahyarham apabila video-video yang dirakamnya banyak berunsur nasihat termasuk situasi terkini berkaitan pandemik Covid-19.

Salah satu videonya turut mendapat perhatian daripada Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob ketika beliau menjadi Menteri Kanan (Keselamatan) sebelum ini.

Video berunsur nasihat supaya orang ramai mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) memakai pelitup muka dimuat naik melalui Facebook miliknya pada 27 Oktober tahun lalu telah diulang siar dan tular di media sosial.

SUMBER:Sinar Harian I Petra press

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!