“Customer Mahu Beli Kereta Untuk Anak” Berharga RM33k Staff Penjual Kereta Terkejut , Bayar Mengunakan 10 Beg Berisi Duit Syiling..

Boleh dikatakan setiap orang yg menginjak usia dewasa mesti mahu memiliki kenderaan sendiri demi membantv menjalani kehidupan seharian dan untuk keselesaan hidup mereka.

Membeli kereta biasanya dilakvkan dengan membuat pinjaman ataupun membayar secara tunai bagi mereka yg berkemampuan. Di negara Ch1na baru-baru ini, tular mengenai seorang lel4ki yang mahu membeli sebu4h kereta untuk anaknya yang berharga 51,000 yu4n (kira-kira RM33 Ribu).

Bukanlah sesuatu yang pel1k untuk membeli kereta sec4ra tun4i n4mun kakitangan di premis jual4n k3reta itu tergaman dan berkerut ken1ng selepas pelanggan itu mahu membayar d3ngan duit syiling yang disimpan d4lam 10 beg.

Walaubagaimanapun, duit tet4p du1t t4npa meng1ra du1t syil1ng at4u duit kertas. Selepas berfikir sej3nak, penjual kereta itv pun s3gera meminta bantuan lebih 20 pekerja yg l4in untuk membantu meng1ra duit syiling yang diisi dalam 10 beg tersebut.

Akhirnya, mereka berjaya mengira kesemua duit syiling tersebut selepas mengambil masa lebih 3 jam. Pelanggan mereka yang bekerja dalam bidang perusahaan tepung itu pula gembira kerana dapat membelikan kereta tersebut untuk anaknya.

Kakitangan premis tersebut mengakui itu adalah kali pertama dia berurusan dengan pelanggan yang membuat pembayaran sedemikian. Kebiasaannya jika pelanggan membeli kereta secara tunai pun, biasanya melibatkan duit bernilai besar dan bukan duit syiling.

Kisah pembeli itu menjadi tular di media sosial dan rata-rata netizen terkejut namun pada masa yang sama memuji premis terbabit yang menerima cara pembayaran sedemikian. Ada juga yang memberikan pendapat agar premis terbabit menggunakan kaunter duit syiling.

Seorang netizen lagi mencadangkan jika ada kes serupa, mereka boleh membawa duit itu ke bank yang ada mesin mengira duit syiling agar lebih menyenangkan.

SUMBER:Pessmedia I Nangtime

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!