Lama tak ‘dine-in’, Pemuda Menangis Dapat Minum Teh Tarik Di Mamak

Sudah berap4 lama kit4 tid4k dap4t duduk semeja di kedai makan menikmati juadah d4n b3rb0rak deng4n rakan2. Pastinya ramai yang merindui momen tersebut ker4na i4 sudah menjad1 lvmrah kita sebelum adanya pandemik.

Walau b4gaimanapun, sejak kebelakangan ini, pihak kerajaan telah memutvskan untuk memberi sedikit kelonggaran di negeri-negeri yang sudah beralih k3 fasa 2 Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi makan dan minum di keda1.

Hirup t3h tarik di kedai mamak
Selain itv, pihak kerajaan juga turut membenarkan mereka yang sudah lengkap t4mpoh dua dos vaksin untuk makan dan minum di kedai serta memasuk1 premis-premis perniagaan.

Justeru itv, menerusi perkongsian seorang pengguna TikTok dengan nama akaun @k3nanganmengusikjiwaa, dia telah memuat naik video seolah-olah menangis k3tika menghirup teh tarik di kedai mamak bersama rakan-rakanny4.

M1num pelan2 menghayati suasana
W4laupun video tersebut sememangnya satu lakonan dan ekspresi wajah ket1ka menangis juga hanya dibuat-buat, namun ramai warganet yang rasa terw4kili dengan luahan seperti itu.

Mas1ng-masing mengakui rindu suasana melepak di kedai makan bersama rakan-rakan dan ada juga yang mengakui sebak kerana ada diantara rakan yang sering menghiburkan telah ‘pergi’ terlebih dahulu disebabkan Covid-19.

Lagi sedih member lepak dah ‘pergi’ dulu

Kawan lepak ramai takde dah

Hilang 2 kawan sebab Covid. Kenangan je yang tinggal

Hahahaha nampak real bang!

Kaki mamak je faham perasaan ni

SUMBER : Ohmymedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!