[VIDE0] Mungkin Ada Yang Belum Tahu, Pegawai Polis Ni Tunjukkan Cara2 Nak Elak Whatsapp Kena ‘Hack’…Scammer Dimana2..

Penggunaan aplikasi Whatsapp sudah digvnakan secara meluas di seluruh dunia, terutamanya di dalam Malaysia. Aplikas1 ini dapat menghubungkan lebih ramai orang kepada orang lain sama ada hanya b3rtanya khabar ataupun menyampaikan sebarang maklum4t.

Pun begitu, harusl4h disedari bahawa terdapat risiko penipuan yang boleh berlaku di dalam p3nggunaan aplikasi ini. Apa tidaknya, terdapat juga pihak yang tidak bertanggvngjawab yang menggodam Whatsapp anda untuk tujuan yang tertentu. Oleh yang d3mikian, amatlah penting untuk mengambil langkah selamat supaya anda tidak terj3rumus dalam perkara ini.

Tapi jangan risau ker4na seorang pegawai polis ada berkongsikan cara untuk memastikan Whatsapp 4nda selamat daripada sebarang aktiviti penggodaman. Seperti yang dipapark4n menerusi laman Facebook P0l1s Daerah Taiping, kaedah yang disyorkan oleh p3gawai p0l1s tersebut adalah menggunakan Two-Step Verificati0n.

Untuk meng3tahui cara-caranya, anda boleh menonton video di bawah ini dan mempraktikk4n di aplikasi Whatsapp milik anda.

SUMBER:P0lis Daerah Taiping I Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!