[VIDE0] Viral 0rang Ramai Terkejut Dan Kagum Melihat Belut ‘Raksasa’ Didakwa Seberat 1 Tan Ditemui Tepi Sungai, Rupa-rupanya…

Di Indonesia, orang ramai terpana d4n kagum m3lihat rakaman ‘seekor ikan sidat’ gergasi atau nama lainnya b3lut ‘raks4sa’ di sebuah anak sungai.

‘Haiwan’ bersaiz besar itu dilih4t ‘terdamp4r’ di tebing sungai berkenaan sementara beberapa individu meng3lilingi sp3sies tersebut.

Rakaman video tersebut telah mer4ih perhati4n warga maya dengan lebih 1 juta tontonan di saluran Youtube Jambrong99 sej4k dimuatnaik kira-kira 4 minggu lalv.

Namp4k seakan belut yang sebenarnya, namvn ‘haiwan raksasa’ tersebut adalah satu r3plika yang dibina oleh seorang lel4ki menggunakan batu dan tanah liat darip4da anak sungai berkena4n.

Pros3s penciptaan replika itv turut dikongsikan menerusi video yang sama di mana l3laki berkenaan menyusvn batu-batu sungai dan menampal tanah liat sedik1t demi sedikit sehingg4lah terhasil bentuk belut tersebut.

Dia k3mudiannya mengecat haiw4n itu dengan corak tompok hitam bagi memberi kes4n realistik terhadap repl1ka berkenaan.

Sel4in replika belut, lelaki 1tu turut menghasilkan replika haiwan lain sep3rti ikan arowana, ular d4n penyu menggunakan kayu dan buluh.

Jom l1hat karyanya di baw4h.

Sumber: Jambrong99 I Siakapkeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Siapa yang dia baawak balik tu?”, Wanita Terkejut Suami Masih Hidup Lepas 4 Hari ‘Dikebvmikan’

Seorang wanita m3nerima satu kejutan besar selepas suaminya yaang lama m3nghilang tiba2 sahaja pulang ke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!