“Terima kasih fr0ntl1ner semua”- Ramai Warganet Buka Mata Slepas Tengok Video Special Merdeka Ini

Sejak pand3mik melanda negara aw4l tahun lepas, s3memangnya ramai antara kita yang terj3jas baik d4ri s3gi kew4ngan, kesihatan, 3mosi dan lain-lain lagi. Sehingga hari ini, t1dak pvtus b3rita dan cerita yg kita dengari berkenaan petugas barisan had4pan atau fr0ntliner yang bertvngkus lumus memerah keringat dalam pelb4gai bid4ng.

Baik dokt0r, polis, tentera dan semua yang terlib4t dari permulaan pandemik sehingga h4ri ini sering menjadi perhatian ramai d4n jasa mereka dalam melaksanak4n tugas dan tanggungjawab amatlah dih4rgai.

Tanpa petug4s barisan hadapan ini, sudah pasti s1tuasinya berbeza. Tengok sahaja lamb4kan kes kemasukan pesakit ke hospit4l, kalau bukan dengan usaha dan dedikas1 mereka, keadaan akan menjadi leb1h teruk.

Selain itu,t1dak juga dilupakan peranan yang d1mainkan oleh pasukan keselamatan y4ng kekal menjaga keselamatan neg4ra selain memastikan orang ramai mematuh1 segala SOP yang ditetapk4n.

“Terima kasih p4ra petugas barisan hadap4n!”

Namun begitu, 4da juga golongan mereka yg sangat membantu ketika orang ramai ‘terper4ngkap’ di dalam rumah ketika per1ntah kawalan pergerakan selain mematuhi arah4n kerajaan untuk kekal ber4da dirumah.

Salute! ab4ng & akak delivery

Ramai yang t3rlepas pandang peranan yang d1mainkan oleh petugas-petugas penghantaran. Ada yg menghantar makanan, ad4 yang menyediakan perkhidmatan pengangkutan dan 4da juga mereka yang memud4hkan urusan penghantaran barangan tidak kira kecil 4tau besar.

Sempena sambutan k3merdekaan tahun ini, ad4 sebuah video penghargaan kepada frontliners oleh L4lamove yang pastinya m3mbawa mesej yang sama dari seluruh rakyat Malaysia sel4in menyentuh hati ram4i.

Video bertajuk “Bersyvkur Kerana Anda” in1 telah dimuat naik ke Youtube rasmi syarikat penghantar4n tersebut sempena m3nyambut kemerdekaan negara ke-64 tahun ini.

Jika anda ingin bert3rima kasih kepada fr0ntliners, kongsikanlah video ini dan tag mereka untuk s4mpaikan pengharga4n kepada mereka yang tidak pernah berhenti berkhidmat sehngga hari ini. T4npa mereka-mereka ni, pastinya banyak perkara akan tertanggvh dan ‘patah kak1’ jugak.

Terima kasih abang-abang dan kakak2 frontliners!

SUMBER:Lobakmerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!