Azman Berl Resp0n Selepas TMJ Muatnalk St4tus ‘Siapa Kenal Dia Dan di Mana Saya Boleh Cari Dia?’

Mungkin ramai di kalangan kita gem4r men0nton vldeo lagu2 parodi mengenali nama seorang lelaki yg menggun4kan nama akavn @azmannaim44mantra.

Kerap menyanyi lagu2 Melayu dengan lirik yang diubah mengikut isu semasa, @azmannaim44mantra at4u nama sebenar Azman Naim ini dahulu yang pernah viral dengan lagu raya PKP d4n sekaligus dia dikenali dikalangan warganet.

Kini dia muncul lagu t3rbaru berjudul ‘My Sejahtera Way’ yang diambil dari lagu sebenar berjudul My Way nyanyian Frank Sinatra. Manariknya, dia membuat parodi lagu dengan lir1k yang dikaitkan dengan situasi sekarang.

Paling diingati sudah t3ntu lagu2 berkisar tentang Printah Kawalan Pergerakan (PKP) yang ditonton jutaan penggvna media sosial sehingga mendapat perhatian pelbagai pih4k.

Sultan Johor titah TMJ ‘cari’

Namun siap4 sangka, dengan hobi membuat parodi lagu tentang isu semasa, lelaki in1 mendapat perhatian Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar.

Menerusi s4tu perkongsian Tunku Mahkota Johor (TMJ) di Instagramnya, baginda memaklumkan yg Sultan Johor menitahkan baginda untuk mencari pemilik akaun tersebut mem4ndangkan cover lagu yang dibuat @azmannaim44mantra mendapat perhatian KDYMM Sultan Johor.

Bukan berkait4n isu pan4s atau kntroversi, sebaliknya pencarian tersebut dilakukan seb4 gai menyempurnakan permintaan ayahanda baginda, Sultan Ibrahim susulan sebuah vldeo nyanyian semula My Way dendangan Frank Sinatra yang dimuatnaik indivldu terbabit dalam Instagram.

” Siapa kenal di4 dan di mana saya boleh cari dia ni? DYMM Tuanku titah saya untuk cari dia. F1rst class, legend.” tulis Tunku Ismail.

Terima pujian dar1 Sultan Johor & TMJ

TMJ turut memuji p0sting yang dibuat oleh @azmannaim44mantra dan memuat naik kembali salah satu video di Instagram baginda dengan kapsyen “First Class”.

Menjunjung kasih Tunku

Perkongsian tersebut turut telah disedari oleh @azmannaim44mantra atau nama sebenarnya Mohd Nur Azman Naim apabila dia memberi respon di media sosial posting TMJ ‘mencarinya’ atas titah Sultan Johor.

” Menjunjung kasih Tuanku Sultan Ibrahim, Tunku Ismail..” tulis Azman.

Keunikan suara dan kreativiti Azman ini sememangnya menjadi perhatian warganet sejak awal PKP dahulu kerana lirik yang disampaikan tepat dengan situasi yang berlaku ketika itu.

Azman yang juga bapa kepada dua anak aktif membawakan lagu popular yang ditukar ke lirik bahasa Melayu dengan mengambil isu semasa sebagai tema nyanyian lagu saduran sejak pertengahan tahun lalu.

Bukan sekadar mempunyai vokal hebat, seni kata yang diketengahkannya cukup dekat dengan situasi dilalui masyarakat masa kini yang terpaksa berperang dengan pndemik COVlD-I9.

Malah lagu My Way ditukar judul kepada My Sejahtera Way yang dimuat naik dua hari lalu menjurus kepada keluhan orang ramai belum mendapat svntikan v.aksin COVlD-I9.

Rata-rata melayangkan tahniah kepada usahawan berkenaan yang menghiburkan ramai meskipun disampaikan dalam bentuk s.arkastik dan gurauan.

Antara lagu lain berkisar PKP yang dikongsikan usahawan itu dalam laman sosial Instagram serta TikTok termasuk mengenai permohonan i-Sinar Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan moratorium.

Terbaharu penyanyi Adibah Noor turut berkongsi video duet bersamanya menerusi TikTok membawakan lagu Michael Learns to Rock yang berjudul That Why (You Go Away).

Sehingga hari ini, Azman masih lagi membuat parodi dan menjadi hiburan seluruh masyarakat Malaysia.

Apa-apa pun, kami mengucapkan syabas kepada Azman kerana sedikit sebanyak ia dapat membantu mengurangkan tekanan kita semua.

Mari kita berdoa agar kehidupan kita semua kembali pulih seperti sediakala dan semoga pndemik ini akan berakhir.

SUMBER:Muzik Jalanan

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!