Kem4t1an Pengawal Keselamatan Diklasifikasikan Sebagai Kes Bvnuh Selepas Mangsa Menlnggal dunla Jumaat Lalu.

IPOH: Polis mengklasifikasikan semVla kes seorang pengawal keselamatan yang diserang ketika sedang bertugas d1 kolam renang sebuah kondominium di sini Disember tahun lalu, sebagai k3s bunVh selepas mangsa m3ningg4l dunia Jumaat lalu.

Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid, berkata pihaknya merujuk semula kes berkenaan kepada pih4k pendakwa raya hari ini dengan mencadangkan pertuduhan lebih tinggi dikenak4n kepada suspek.

“Polis mengklasifikasikan semul4 kes ini pada hari mangsa men1ngg4l dunia mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3ksaan kerana membVnuh dan jika disabitkan kesalahan, suspek boleh dihukum g4ntung sampai m4ti.

“Kes ini masih lagi menunggu arah4n selanjutnya daripada pihak pendakwa raya,” katanya dalam kenyataan d1 sini, malam ini.

Sabtu lalu, Mior Faridalathrash b3rkata, susulan insiden pada 29 Disember itu, polis membuka kertas siasat4n mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan dan suspek dituduh di Mahkamah Maj1stret Ipoh pada 6 Januari lalu kerana mendatangkan kecederaan parah d4n kes akan disebut semula pada 9 September ini.

Katanya, hasil siasatan mendap4ti kejadian berpunca daripada tindakan suspek yang tidak berpuas hati terhad4p pengawal keselamatan itu kerana cuba menghalang anak suspek menggun4kan kolam renang yang tidak dibuka kepada orang ramai ketika itu.

Bagaimanapun, beliau berkata, p3ngawal keselamatan itu men1nggal dun1a di rumahnya pada Jumaat lalu dan h4sil bedah siasat pihak Hospital Raja Permaisuri Bainun di sini, mend4pati punca kem4 tian disebabkan jangkitan pada paru-paru (Sepsis).

Bagaimanapun, ahli keluarga peng4wal keselamatan berkenaan tidak berpuas hati dan mendakwa punca kem4 tian dis3babkan kejadian pukul pada tahun lalu. – BERNAMA

SUMBER:BERNAMA I Berita Harian

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!