“Saya Mintak Maaf Pada Semua Rakyat Malaysia,” – Ziyad Zolkefli

Sejak malam semalam, kecoh apabila penyertaan atlet paralimpik lontar peluru negara, Ziyad Zolkefli diprotes dalam saingan akhir lontar peluru lelaki F20.

Dif4hamkan, protes dari pih4k Ukraine kerana Ziyad didakwa lambat memasuki call room sebelum acara bermula yang boleh menyebabkan penyertaannya dikategorikan sebagai do no start(DNS).

Walau bagaimanapun, dalam kemaskini terbaru atlet tersebut di laman Instagram, beliau meminta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia. Selain itu, Ziyad sempat menitipkan penghargaan terima kasih kepada semua yang memberikan sokongan kepadanya.

Dalam pada masa yang sam4, Malaysia akan mengemukakan rayuan k3pada IPC & WPA berhubung keputusan itu pada hari ini. Diharapkan pingat emas berkenaan terus menjadi milik Malaysia.

Menjengah ke ruangan komen, jelas warganet memberikan sokongan kepada Ziyad dan menganggap bahawa dirinya tetap seorang juara di hati mereka. Antara yang menzahirkan perkara berkenaan adalah Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin dan beberapa atlet negara yang ternama.

Sumber: Ziyad Zolkefli | SiakapKeli

About admin

Check Also

[VIDEO] Dikeepung Poolis Seebab Tak Pakai ‘Heelmet’, 2 Pemuda Nekad Terjun Sawah ‘Acah’ Jadi Pesawah

Gara2 takut dikejar oleh pihaak polis, dua orang pemuda dilaporkan berpura2 menjadi pesawah, lapor portal …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!