“Siang pun ada hantu” – [VIDEO] Lawak! Sebelum Ni ‘Hantu Cina’, Sekarang ‘Pocong’ Pula Pergi Cucuk Vaksin

Kalau korang peras4n, sejak kebelakang4n ini ada sahaja gelag4t penerima-penerima vaksin di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) yang mengenakan pelbagai kostum. Contohnya, kelibat ‘hantu cina’ yang mengambil vaksin di PPV Jalan Genuang, Segamat. Hantu pun takut covid tau tak.

Sama juga dengan kisah kalini, dalam perkongsian @pwettygerl, dia telah memuat naik video di mana dia telah merakam kelibat ‘pocong’ yang menaiki kerusi roda mengambil vaksin di PPV. Seramnya…

Dalam video tersebut, seorang lelaki yang mengenakan pakaian mirip pocong sedang menuju masuk ke pusat pemberian vaksin dengan menaiki kerusi roda sambil ditolak oleh seorang petugas.

“Kan dah penat”

Petugas itu terpaksa menolak kerusi roda kerana pocong itu tidak boleh berjalan disebabkan tali yang diikat pada bahagian kaki. Dia juga terpaksa melompat-lompat masuk ke dalam dewan untuk ambil vaksin. Balik rumah mesti kaki lenguh.

Pemilik akaun Tiktok ini yang merupakan salah seorang volunteer yang bertugas di PPV itu bersama seorang rakannya mengambil kesempatan merakam moment ‘seram’ itu.

Kejadian yang berlaku di Pusat Pemberian Vaksin Dewan Meranti 2, Shah Alam Utara itu disaksikan oleh beberapa orang yang hadir untuk mengambil vaksin di sana. Mereka juga tidak melepaskan peluang merakam detik-detik tersebut sebagai kenangan. Siapa je lagi yang sanggup buat.

“Cucuk la sendiri, seram…”

Walaupun dimuat naik semalam, video pendek ini telah mendapat hampir setengah juta tontonan di Tiktok sehingga kini. Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dengan gelagat pocong yang pergi cucuk vaksin itu.

Ada juga netizen yang tertanya-tanya tak penat ke lompat-lompat masuk dewan.

Kalau hantu pun pergi cucuk vaksin, takda alasan dah kita untuk kita tak ambil vaksin kan…

Sumber : TikTok @pwettygerl | LobakMerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Pemandu Van L4nggar Budak Sekolah Kini Dit4han P0lis

Vir4l di media sosial rakaman video 𝚔𝚊𝚖𝚎𝚛𝚊 𝚕𝚒𝚝𝚊𝚛 𝚝𝚎𝚛𝚝𝚞𝚝𝚞𝚙 (𝙲𝙲𝚃𝚅) memaparkan seorang kanak-kanak perempuan dil4nggar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!