“Takutnya…” – [VIDEO] Penghulu Kampung ‘Sound’ Sekeluarga Sebab Merayau Pakai Gelang Pink Di Pekan

Negeri Perlis berkemungkinan ak4n beralih ke Fasa Tiga Plan Pemulihan Negara (PPN) sekitar awal bulan ini. Walau bagaimanapun, rakyat dinasihati untuk mematuhi SOP yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Negara (KKM) supaya wabak Covid-19 tidak merebak.

Namun, masih ada lagi rakyat yang berdegil kerana tidak mem4tuhi SOP yang ditetapkan. Ada yang pakai gelang pink merayau-rayau sesuka hati mereka dan ada juga yang tidak memakai topeng pelitup muka di kawasan orang ramai.

Dalam perkongsian @izzat.f.razi, dia telah memuat naik vide0 di Tiktoknya yang menunjukkan seorang Penghulu Kampung di Perlis sedang memarahi sekeluarga kerana tidak mematuhi SOP.

“Memang tak patut”

Apa yang keluarga itu buat memang tidak boleh diterima dan telah mengund4ng kemarahan penduduk setempat. Mereka sepatutnya menjalani kuarantin di rumah tapi mereka masih berdegil merayau-rayau di kawasan pekan kampung itu dengan memakai gelang pink.

Gelang kuarantin adalah tanda yang dipakaikan kepada individu yang mempunyai kontak rapat dengan yang bergejala atau pos1tif. Mereka yang memakai gelang tersebut haruslah menjalani kuarantin selama 14 hari mengikut arahan doktor.

“Garangnya…”

Berita itu telah sampai ke telinga Penghulu Kampung Padang Besar. Dalam video itu, dia telah ‘sound’ keluarga tersebut dengan nada yang tinggi dan tegas. Sekeluarga itu hanya mampu berdiri di depan pintu rumah sambil diam sahaja tanda mengaku salah.Seramnya…

Video yang dimuat naik semalam itu telah mendapat hampir dua juta tontonan di Tiktok. Kebanyakan netizen kagum dengan tindakan penghulu itu dan menyifatkan dia sebagai ketua yang bertanggungjawab.

Bagi yang memakai gelang kuarantin tak kira la gel4ng warna pink ke warna hijau ke, korang kena ikut arahan yang ditetapkan supaya kes Cov1d-19 berakhir.

Cakap elok-elok pun taknak dengar, kan dah kena setepek.

Sumber : TikTok @izzat.f.razi | LobakMerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE…

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!