Dulu menolak, isteri VVIP baru sedar v4ksin penting bila dah ‘fly’ ke Eropah

Seluruh dunia sememangnya sedang giat mengagihkan pemberian suntikan v4ksin kepada semua masyarakat. Hal ini bagi melindungi setiap individu darip4da mengalami komplikasi lebih serius andai dijangkiti C0vid19.

Walau bagaimanapun, masih ada golongan yang menolak pengambilan v4ksin atas alasan-alasan tertentu. Namun, ramai juga dari golongan mereka yang sudah dapat menerima kepentingan v4ksin susulan mendapat maklumat yang tepat mengenai hal itu.

Ambil jugak vaksin
Hal ini telah dikongsikan oleh pengguna Twitter apabila memuat naik kembali perkongsian seorang isteri kepada bekas ahli politik yang menyedari kepentingan v4ksin selepas berada di luar negara.

Menurutnya, setiap kali mahu ke sesuatu tempat, certificate menyatakan sudah menerima suntikan v4ksin adalah perkara pertama yang harus dibuktikan.

Dulu menolak
Perkara berkenaan telah mendapat sorotan daripada netizen susulan kenyataan isteri kepada VVIP tersebut yang pernah memaklumkan menolak suntikan v4ksin ketika membalas komen di ruangan Instagramnya.

“Dekat sana takde siapa kisah kau isteri siapa”

Akan tetapi, ruangan komen perkongsian daripada @Kucingkuncitara itu mendapat respon yang pelbagai daripada netizen. Rata-rata mendakwa yang individu tersebut sebenarnya lebih kepada mahu ‘travel’ ke luar negara terutamanya United Kingdom.

Selain itu, mereka juga seakan menyedari bahawa beliau mengambil v4ksin jenis Moderna untuk memastikan dapat masuk ke muzium, kafe ataupun restoran.

“Dia nak bagitahu dapat Moderna”

“Patut duduk Malaysia je”

“Kalau tak, tak boleh travel Europe”

“Kena ambil jugak, kalau tak, tak boleh show off”

“Kena mat Saleh buat baru nak ikut”

Namun, tindakan beliau seharusnya tetap dipuji walaupun agak lambat untuk mendapatkan suntikan v4ksin. Hal ini kerana beliau akhirnya akur dan sedar tentang kepentingan v4ksin andai mahu menuju kemana-mana bagi melindungi masyarakat akan jangkitan pandemik.

Sumber: Twitter @KucingKuncitara | OhMyMedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Aku tahu budak stress, aku faham” – Fynn Jamal Terkilan Orang Ramai Berkerumun Di Air Terjun Lepas Dapat Kelonggaran

Baru-baru ini viral satu rakaman video menunjukkan satu rakaman orang ramai berkerumun di sebuah tempat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!