Lelaki sengaja masuk ‘live’ peniaga bundle semata-mata nak menghina

Setiap orang mempunyai j4lan tersendiri untuk mencari pendapatan. Selagi apa yang dikerjakan halal dan tidak menggangu periuk nasi orang lain, rasanya bukan satu kesalahan untuk dilakukan.

Namun begitu, berbeza dengan seorang lelaki apabila menjad1 m4ngsa hinaan seorang individu tidak dikenali sewaktu membu4t live di aplikasi TikTok untuk menjual pakaian bundle.

Hina orang berniagaz,

Menerusi satu perkongsian yang diperoleh dari akaun Facebook Jihair bin Adey, seorang pemuda terpaksa melayani perangai individu tak dikenali yang secara tiba-tiba masuk ke live TikTok dan sengaja menghina barang bundle yang dijual.
Setiap orang mempunyai jalan tersendiri untuk mencari pendapatan. Selagi apa yang dikerjakan halal dan tidak menggangu periuk nasi orang lain, rasanya bukan satu kesalahan untuk dilakukan.

Dah tak suka tapi nak tengok live orang
Pelbagai kata cacian di terima sepanjang beberapa minit ketika live TikTok tersebut sehingga pemuda yang menjual bundle itu hanya mampu berterima kasih dihina dengan ditonton ribuan orang.

Perkongsian tersebut telah mendapat perhatian ramai dan rata-rata mereka mengecam tindakan biadap lelaki yang masuk ke dalam live TikTok tersebut.

Tak mahu beli jangan hina,

Respect budak bundle masih panggil dia abang

Nampak macam berlakon pun ada
Walau bagaimanapun, ada yang merasakan tindakan tersebut sebagai satu marketing untuk jualan bundle kerana seperti satu lakonan lebih-lebih lagi suara yang berada di luar live TikTok itu.

Dia kata bukan marketing

Apa-apa pun, sikap menghina perniagaan orang lain tanpa sebab yang kukuh sememangnya tidak wajar memandangkan semua orang sedang berusaha mencari pendapatan dan pastinya mempunyai target pembeli tersendiri.

Sumber: Facebook Jihair bi Abey | OhMyMedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Aku tahu budak stress, aku faham” – Fynn Jamal Terkilan Orang Ramai Berkerumun Di Air Terjun Lepas Dapat Kelonggaran

Baru-baru ini viral satu rakaman video menunjukkan satu rakaman orang ramai berkerumun di sebuah tempat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!