[VIDEO] V4ksin tak lengkap lagi, pemuda cuma mampu tengok member2 lepak tepi kedai

Ketika ini, makan di premis perniagaan merupakan satu perkara yang sangat ‘rare’ memandangkan hanya individu yang sudah lengkap dua dos v4ksin sahaja yang layak.

Jadi, mereka yang belum menerima v4ksin ataupun men0lak untuk mendapatkan suntikan sama sekali tidak dibenarkan untuk ‘dine-in’ di kedai makan terutamanya melepak bersama kenalan.

Lepak di kedai makan
Jadi, menerusi satu perkongsian di aplikasi TikTok, pengguna aplikasi tersebut dengan nama akaun @hasrulamin16 dengan ‘bangganya’ memuat naik video bersama rakan-rakan yang telah lengkap dua dos vaksin makan bersama di kedai makan.

Dah lengkap 2 dos cuma belum cukup hari
Namun, apa yang lucunya adalah nasib salah seorang rakan mereka yang terp4ksa minum di luar kedai memandangkan belum lengkap dua dos vaksin seperti syarat yang ditetapkan oleh kerajaan andai mahu makan atau minum di kedai.

Lebih ‘menyedihkan’ apabila dia tidak dapat terus pulang kerumah kerana menumpang rakan yang sedang makan di dalam kedai sewaktu datang bersama-sama rakan yang lain untuk melepak.

Acik kedai pun tak boleh buat apa
Sehubungan dengan itu, pelbagai komen diterima di ruangan TikTok @hasrulamin16 kerana masing-masing terhibur melihat telatah mereka.

Ada juga yang menyatakan nasib malang buat antivaxx apabila selepas ini mereka tidak dapat masuk ke dalam premis perniagaan andai gagal menunjukan bukti sudah mengambil suntikan vaksin.

Macam ni perasaan antivaksin agaknya

Nasiblah kena makan dekat luar

Hahaha kesian pulak tengok

Nak lengkap vaksin rasa macam nak dapat sijil degree

Memang boleh buat merajuk ni

Sumber: TikTok @harulamin16 | OhMyMedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Lelaki ditangkap curi susu bayi RM294, netizen kasihan mahu tolong bayarkan

Di kala musim pandemik yang dilihat belum berkesudahan ini, orang ramai terutama g0longan kurang kemampuan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!