[VIDEO] Netizen Geram Lihat ‘Rider’ Menyelit Di Laluan Tol Sehingga Kereta Dihempap Palang

Salah satu ‘rezeki’ apabila menaiki motosikal di Malaysia ialah kita semua tidak perlu membayar perkhidmatan tol apabila melalui kaw4san tersebut seperti kenderaan-kenderaan bertayar empat yang lain.

Namun ada segelintir pengguna motosikal yang ‘berdegil’ mengambil kesemp4tan dengan menyelit di laluan utama tol sehingga menyebabkan kenderaan lain dihempap palang tol seperti salah seorang pengguna tol yang berkongsi video dashcam miliknya baru-baru ini.

Ketika waktu itu dia berada di laluan TnG & RFID paling kiri dan mahu keluar daripada l4luan tol, secara tiba-tiba ada se0rang rider penghantar makanan ‘menyelit’ di bahagian kiri lalu menyebabkan palang tol tertutup menghempap cermin dan bumbung hadapan kereta lelaki ini.

Rakaman video itu telah menyebabkan ramai netizen berkongsi ratusan komen yang kurang berpuas hati dengan tindakan rider penghantar makanan tersebut sehingga menyebabkan ‘kerugian’ kepada pengguna laluan tol yang lain.

Rata-rata ramai meminta lelaki ini untuk melaporkan perkara tersebut kepada syarikat penghantar makanan tersebut supaya dia dapat membuat tuntutan ganti rugi yang setimpal.

Diharapkan agar pengguna-pengguna motosikal lain dapat menggunakan laluan khas yang telah disediakan untuk penunggang motosikal. Gunakanlah ‘kelebihan’ yang telah diberikan oleh pihak kerajaan dengan sebaiknya.

Sumber : MHrl Azln| TheVocket

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Aksii Kuucing Seakaan Diuusap ‘Sesuatu’ Buat Ramai Tertanya2

Satu video yang mem4parkan seekoor kucing berwaarna oren di atas bumbung yang berkelakuan pelik telah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!