Wanita Ini Lukis Stesen KTM Guna Microsoft Excel, Hasilnya Buat Netizen Tergamam

Sekiranya mahu hasilkan sebuah hasil seni digital, sudah pastinya perisian seperti Adobe Photoshop atau Adobe Illustrator antara yang menjadi pilihan. Microsoft Excel yang sering kali digunakan r4mai untuk mengisi data dan pengiraan sudah pastinya tidak tersenarai sebagai pilihan.

Dalam pada itu, seorang wanita yang tular di Twitter @sfrnfzl_ ini mengambil pendekat4n yang berbeza apabila berjaya menghasilkan hasil seni beliau dengan hanya menggunakan Microsoft Excel sahaja.

Menurut pelukis yang dikenali sebagai Safarina, beliau memaklumkan mulai mencuba menghasilkan lukisan digital ini menggunakan Microsoft Excel berikutan tidak mempunyai perisian Adobe Illustrator.

Bakat wanita ini s3cara tidak langsung berjaya membuatkan 0rang ramai sedar sebuah seni digital mampu dihasilkan dengan hanya menggunakan Microsoft Excel. Tidak kurang juga yang teruja dengan bakat wanita ini. Berikut merupakan respon netizen mengenai hasil seni Safarina.

Menerima respon positif daripada Microsoft dan netizen

Bagaimana Safarina mulai melukis menggunakan Microsoft Excel

Menurut perkongsian Safarina bersama SAYS, beliau memaklumkan mulai melukis menggunakan Microsoft Excel selepas terinspirasi dengan seorang lelaki tua di Jepun, Tatsuo Horiuchi yang pernah tular menghasilkan seni digital menggunakan perisian yang sama. Safarina kemudiannya menghasilkan seni digital pertamanya pada tahun 2016.

Difahamkan sesebuah lukisan yang dihasilkan memerlukan masa sehingga tiga untuk menyiapkannya. Sementara itu, Safarina juga turut menghasilkan thread di Twitter lukisan lain yang dihasilkan menggunakan Microsoft Excel.

Ini merupakan hasil yang sangat mengujakan, mungkin banyak penat lelah usaha yang digunakan untuk mendapatkan bakat seperti ini, ternyata masih ramai lagi yang berbakat dalam seni melukis dan digital.

Sumber : Twitter @sfrnfzl_ | TheVocket

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>
FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[Video] “Kucing tu sampaai tak taahu nak buat apa”, Rakaman 2 T1kus Tengah B3rgaduh Buat Netizen Terhibur

Kalau tengok kvcing mengejar seekor t1kus itu adalah perkara biasa, tapi pernahkah korang menyaksikan t1kus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!