“Senang2 amik idea aku..” – Pemuda dakwa us4hawan p0pular ciplak rekaan tudung?

Seorang pengasas tudung meluahkan rasa kecewa deng4n mendakwa rekaan miliknya telah ditiru oleh sebuah jenama tudung terkenal milik usahawan wanita popular.

Menerusi perkongsian video di platform TikTok, Yusfariq Iqmal menangis teresak-esak ap4bila mengetahui konsep dan idea serta hasil usaha kerasnya sejak dua tahun lalu diciplak oleh jenama besar tersebut.

Menurut pemuda berusia 26 tahun itu, dia berhempas pulas mengemb4ngkan perniagaan tudung bawal ‘magnetic’ miliknya namun jenama berkenaan senang-lenang mempergunakan idea orang lain.

“Senang-senang nak ambil idea aku. Dua tahun lebih aku cuba meyakinkan orang ramai, buat Research and development sampai kemurungan.
“Apa yang pelanggan mengadu, aku cuba perbaiki. Tapi aku bersyukur akhirnya hasilkan benda ni. Founder jenama besar ni setiap tahun buat hal,” katanya.
Yusfariq atau mesra dipanggil Abe Yus berkata, dia kagum sehingga m3njadikan us4hawan itu sebagai idola dalam mengejar kejayaan namun kini semuanya seolah-olah musnah sekelip mata.

Turut diluahkan di laman Twitter

“Jadi tahun ni founder tudung yang hobi dia c1plak ide4 peniagaan kecil ambik idea aku pulak which is #bawalmagnetic by thejasmine.hq which own, designed & invented by me.
“Tak payah sebut nama, korang mesti tau kan?,” tulisnya.

Mimpi ngeri akhirnya menjadi kenyataan

Kecewa, dia pernah jadi idola aku!

Meninjau ke ruangan komen sebuah posting di bawah jenama milik usahawan tersebut, warganet di laman Instagram mula mempersoalkan kredibiliti dan rekaan tudung yang bakal dilancarkan tidak lama lagi.

Tak terkejut pun

“Hmmm macam pernah tengok” – Yusfariq

Jijik! Cetak rompak

Melampau! Kaya harta, miskin perangai

Siapa tak kecewa, penat perah otak tiba-tiba pihak lain hasilkan produk sama pulak? Mungkin jenama terbabit boleh tampil memberikan penjelasan sebenar?

Sumber: TikTok @yusfariq | Twitter @Yusfariqq | OhMyMedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Aku tahu budak stress, aku faham” – Fynn Jamal Terkilan Orang Ramai Berkerumun Di Air Terjun Lepas Dapat Kelonggaran

Baru-baru ini viral satu rakaman video menunjukkan satu rakaman orang ramai berkerumun di sebuah tempat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!