“Tau kau takut” – [VIDEO] Bagi Alasan ‘Repair’, Dua Pemuda Kantoi Nak Curi Ekzos Kereta Terus Lari

Dalam situsi pandemik ini, ramai yang sudah hilang punc4 pendapatan sampaikan ada yang sanggup melakukan perkara yang terkutuk seperti mencuri.

“Kan dah kantoi”

Sama dengan kejadian kalini, dalam perkongsian 0leh pemilik akaun TikTok @nasrul8586, dia telah memuat naik video di Akaun Tiktoknya yang menunjukkan dua orang pemuda sedang melakukan cubaan mencuri ekzos kereta.

Kejadian terbabit sempat dirakam oleh pemilik ak4un Tiktok itu di kawasan parking kereta berhampiran H0tel De Palma Ampang dan video ini sudah pun viral di media sosial.

Selepas menyedari perbuatan mereka dirakam, salah seorang daripada mereka memberi alasan kononnya sed4ng membaiki kereta tersebut sebelum sempat mel4rikan diri dengan menaiki kereta Iriz berwarna kelabu.

“Sudah ditahan”

Kedua-dua suspek sudah ditangkap dan direman selepas melakukan jenayah terbabit semalam. Ketua Polis Daerah Ampang Jaya berkata dua suspek tersebut merupakan warga tempatan yang berumur 24 tahun dan 25 tahun dan salah seorang daripada mereka mempunyai rekod jenayah lampau.

Kita sudah merampas dua tabung ekzos, dua penyambung ekzos, alatan membuka ekzos dan sebuah kereta Iriz milik suspek”

“Banyak juga kes dia orang buat”

Suspek juga telah mendedahkan mereka terlibat dengan jenayah curi tabung ekzos beberapa kali di sekitar Ampang dan Kajang. Siasatan lanjut akan diteruskan bagi mengenal pasti kes-kes lain yang dilakukan suspek. Lapor Kosmo.

Mengulas lebih lanjut, mereka melakukan aktiviti mecuri tabung ekzos bagi mendapatkan besi platinum berharga yang terdapat dalam ekzos kereta tersebut.

Semoga Malaysia sentiasa dalam keadaan selamat. Kalau ya susah, jangan la sampai nak mencuri.

Sumber : Tiktok @nasrul8586 | LobakMerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Siapa yang dia baawak balik tu?”, Wanita Terkejut Suami Masih Hidup Lepas 4 Hari ‘Dikebvmikan’

Seorang wanita m3nerima satu kejutan besar selepas suaminya yaang lama m3nghilang tiba2 sahaja pulang ke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!