[VIDEO] Ada Kisah Pekerja Bertemu ‘Entiti Misteri’ Di Situ, Rakaman Kerusi Bergerak Sendiri Bikin Seram

Seorang pengurus di The Lansdowne Pub, Cardiff berasa risau sekiranya para pekerjanya lari dan takut untuk datang bekerja ke pub miliknya yang dipercayai telah dihantui oleh seorang wanita, “Lady Lansdowne”.

Menurut Hayley Budd yang sudah bekerj4 selama lap4n tahun di pub itu, dia telah terbiasa dengan perk4ra-perkara pelik yang sering terjadi di situ selama bertahun-tahun. Bermula daripada kerusi yang bergerak secara tiba-tiba sehinggalah papan tulis berayun dengan sendirinya. “Terdapat khabar angin yang mengatakan bahawa wujud se0rang wanita yang menghantui pub tersebut dan orang-orang yang tinggal di flat, di atas pub juga mengatakan ada kejadian aneh yang berlaku,” jelas wanita berusia 33 tahun itu.

Tamb4hnya, “Apabila saya menutup pub dan tidak ada pelanggan, saya akan masuk ke ruang bawah tanah untuk membuat kertas kerj4 atau menukar t0ng. Tidak lama kemudian, kedengaran seperti ada perab0t yang bergerak di tingkat atas tetapi ketika saya naik, semuanya masih dal4m keadaan teratur.”

Menurut p0rtal, kejadian 4neh terkini yang berlaku ialah ketika dia sed4ng berehat daripada melayani tet4mu pada jam 7.30 malam. Dia duduk di sebuah mej4 sambil bermain telef0n bimbit. Tiba-tiba, sebu4h kerusi bergerak ke hadapan secara misteri kerana p4da masa itu tidak ada orang lain di sekitarnya.

“Saya tidak melihat ke arah kerusi tersebut, saya hanya memandang telef0n. Tetapi saya dapat melihat kerusi itu mel4lui sudut mat4 saya. Saya juga mendengar pergerakan kerusi itu lalu saya bertanya kepada pelanggan adakah mereka ternampak sesuatu. Mereka mengatakan bahawa mereka mendengar bunyi bising.”
“Saya selalu berusaha mencari alasan yang logik. Seperti yang anda lihat dalam video, saya cuba memeriksa beg saya kerana mungkin ada barang dalam tu yang bergerak. Kemudian, saya cuba memberitahu diri saya bahawa mungkin itu hanya disebabkan angin. Saya cuba meyakinkan diri berkali-kali tetapi tidak ada penjelasan yang logik pun sebenarnya.”

Hayley kemudian memeriksa CCTV untuk mendapatkan kep4stian. Menurutny4, dia tidaklah t4kut sampai nak berhenti kerja dan lari daripada situ tetapi dia betul-betul terkejut. Dia tidak menyangka akan melihat perkara sebegitu. Dia juga buk4n jenis mudah takut sebab 1tu dia terus duduk situ ketika masa rehatnya, lapor portal.

Dia cuma risau berlaku insiden yang keterlaluan kepada st4f di situ. Ceritanya,

” Terdapat seorang gadis yang bekerja di sini. Dia pernah bertemu dengan seorang staf yang lain tetapi bila dia toleh kembali, staf tersebut sudah tidak ada. Tiada ada sesiapa yang pernah melihat secara fizikal hantu wanita itu berdiri di hadapan mereka tetapi beberapa minggu yang lalu, papan kapur mula berayun secara tiba-tiba.”
“Ramai staf mengatakan bahawa jika perkara-perkara seperti itu berl4ku ketika mereka berada di pub, mereka akan langsung pulang ke rumah. Jadi, saya harap Lady Lansdowne dapat mempertimbangkannya kerana saya tidak mahu menjadi staf yang bekerja dalam masa yang singkat.”

Berikut menunjukkan rakaman cctv yang membuktikan kejadian seram tersebut

Menakutkan, dahla duduk seorang diri sedang lakukan kerja sendiri, kerusi pulak bergerak sendiri tanpa disentuh dan tiada siapa di sekelilingnya.

Sumber: Mirror |Twitter The Sun |SiakapKeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[VIDEO] Tak Taahan Kena ‘Kacau’, Abang Lori Ni Nekad Terjah ‘Benda’ Yang Mengetuk Lorinya

Menjadi seorang pemaandu lori bukaannya mudah, banyak yang perlu dilalui terutama apabila bertugas di waktu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!