Warga emas positif dadah hayun sabit & parang atas bumbung kenderaan polis

Sejak pagi tadi, tular di media s0sial berkenaan satu vide0 seorang lelaki memegang senj4ta t4jam berdiri di atas kereta peronda polis dalam keadaan tidak berbaju.

Vide0 tular sejak pagi tadi
Menerusi video yang dimuat naik oleh warganet, kejadian tersebut berlaku di had4pan Balai Polis Gopeng, Perak sekitar pagi t4di.

Hal ini turut dikongsikan laman Twitter @MohkeIpoh dengan memperolehi vide0 dari muat naik 0rang aw4m di Facebook.

Kenyataan pihak polis

Susulan daripada itu, menerusi laman Facebook Polis Perak, Ketua Polis Negeri Perak, CP Dato’ Pahlawan Faridalathrash bin Wahid telah mengesahkan kejadian tersebut.

Menurut beliau, insiden itu berlaku pada jam 8 pagi. Lelaki berusia 61 tahun itu dimaklumkan datang ke balai polis dengan menaiki sebuah motosikal sambil memb4wa sebilah parang dan sabit.

Positif d4dah & ada 16 rekod jenayah

Suspek telah bertindak keluar dari balai polis dan menuju ke jalan Ipoh-Kuala Lumpur dan memanjat bumbung kereta per0nda polis yang diletakkan ditengah jalan bagi tujuan menyekat kem4raan lelaki berkenaan.

Berlaku sedikit kecederaan ketika proses menangkap suspek dan selepas dijalankan siasatan, pihak polis mendapati lelaki berkenaan positif d4dah jenis syabu dan her0in serta dia juga mempunyai 16 jenis rekod jen4yah lampau.

Video kejadian tangkapan berkenaan dikesan tular di media sosial sejurus tangkapan berkenaan dilakukan,” kata CP Dato’ Pahlawan Faridalathrash bin Wahid.

Turut dirampas ialah sebilah parang, sebilah sabit, motosikal dan empat kunci.

Berdasarkan maklumat awal, suspek mengamuk serta merampas motosikal milik orang lain di kawasan Pasar Awam Lawan Kuda dan kemudian menuju ke kawasan perumahan Kopisan sebelum bertindak masuk ke Balai Polis Gopeng.

“Justeru, polis ingin menasihatkan kepada orang awam agar tidak membuat seb4rang spekulasi berkaitan kejadian ini bagi mengelakkan kekeliruan dan kegusaran masyarakat,” katanya lagi.

Sumber: Twitter @MohKeIpoh |Facebook Polis Perak | OhMyMedia

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

[Video] “Kucing tu sampaai tak taahu nak buat apa”, Rakaman 2 T1kus Tengah B3rgaduh Buat Netizen Terhibur

Kalau tengok kvcing mengejar seekor t1kus itu adalah perkara biasa, tapi pernahkah korang menyaksikan t1kus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!