Pemuda Ini Dakwa Lamborghini Terlibat Kemalangan Hanya Kereta Sewa?

Walaupun kes kemalangan ngeri melibatkan l0ri pasir yang hampir menyebabkan pemandu Myvi kehilangan nyawa masih lagi segar di ingatan orang ramai, pada awal pagi semalam sebuah Lamborghini telah menyebabkan kesesakan teruk di Jalan Tun Razak.

Memetik lap0ran Harian Metro, sebuah Lamborghini Gallardo yang dipandu 0leh se0rang lel4ki tempatan berusia 42 tahun dalam perjalanan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) menghala ke Bulatan Pahang.

Ketik4 menghampiri di Jalan Tun Razak, pemandu yang memandu laju terkejut ada kesesakan lalu lintas di j4lan berkenaan lalu hilang kawalan sebelum merempuh beberapa kereta termasuk Pr0ton Perdana yang dipandu seorang wanita berusia 53 tahun sehingg4 terbalik.

View this post on Instagram

 

A post shared by VOCKET Car Club (@vocketcarclub)

Orang ramai yang berada di tempat kejadian membantu m4ngsa-m4ngsa yang terlibat dan pada m4sa sama turut merakam situasi keadaan semasa. Ada salah seorang pengguna jalan raya tersebut sempat berjump4 dengan dua orang pemuda yang berada di dalam Lamborghini ketika kejadian berlaku.

Dalam rakaman video berdurasi hampir 40 saat, lelaki itu menegur kecuaian dua orang pemuda ‘berduit’ tersebut yang memandu dalam keadaan laju sehingga menyebabkan kesusahan kepada orang lain.

“Itulah sedarlah awak, memang awak orang kaya tetapi tengok apa yang berlaku,” kata lelaki yang merakam video tersebut.
Salah seorang daripada mereka dengan pantas menafikan dakwaan kereta tersebut milik mereka, sebaliknya Lamborghini itu merupakan kereta sewa sahaja.
“Tak ini bukan ker3ta saya, ini keret4 sewa,” terang pemuda memakai topi yang merupakan salah seorang yang berada di dalam Lamborghini ketika kemalangan tersebut berlaku.

Perbualan whatsapp pemilik sebenar Lamborghini tersebut

Dalam beberapa t4ngkap layar perbualan WhatsApp pula, pemilik kep4da Lamborghini tersebut menyatakan kedua-dua pemud4 tersebut merupakan pekerja bengkel yang menggunakan keret4nya untuk pandu uji.

Semasa kejadian berl4ku kelajuan kereta dari Itali dikuasakan deng4n enjin V10 itu telah mencecah kelajuan 200km/j dan pemandu tersebut mendakwa g4gal untuk memperlahankan kenderaan kerana ‘brek tidak makan’.

Dalam perbualan yang lain pula pemilik Lamborghini tersebut meluahkan kekecewaan apabila pekerja bengkel itu mendakwa kereta itu adalah ‘kereta sewa’ semata-mata untuk melepaskan diri selepas kejadian kemalangan tersebut berlaku.

Pekerja bengkel itu sengaja lepas tangan.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Sarifudin Mohd Salleh berkata semua pemandu kenderaan yang terbabit d4lam kemalangan itu hanya mengalami cedera ringan dan telah mendapatkan rawatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Pada masa yang sama pemandu kereta Lamborghini tersebut didapati beb4s daripada penggunaan terl4rang setelah melakukan saringan ujian air kencing dan alkohol.

Sarifudin Mohd Salleh menyatakan kes disiasat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, lap0r Harian Metro.

Harap semua lebih berhati-hati di jalan raya nanti, kalau rasa belum cukup cekap untuk memandu kereta berkuasa tinggi, jangan cuba untuk memecut laju. Jikalau kereta itu kereta sewa atau kereta pandu uji, memandulah dengan cermat, jangan buat macam hak sendiri.

Semoga kita dijauhkan dari pemandu macam ni dan dijauhkan dari kemalangan.

Sumber : HarianMetro | TheVocket

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

Baru 5 Bulan Kahwin, Wanita Mengaamuk Dapat Tangkap Suaminya Berdua2an Dengan ‘Kekasih Gelap’ Dalam Rumah

Baru-baru ini tular satu videeo di Indonesia yang memaparkan seorang wanita yang menyerang suami dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!