[Video]”Mungkin Hanya Naluri Sebagai Ibu,” Budak ‘Tergantung’ Di Geriji Besi, Wanita Hulur Bahu Selama 20 Minit Dipuji Ramai

Tindakan seorang wanita yang berani dan pantas membuat keputusan berjaya menyelamatkan se0rang kanak-kanak perempuan yang terperangkap di jeriji pagar tingkap di tingkat dua.

Kejadian tersebut berlaku di daerah Hubei, China ap4bila wanita itu pada mulanya terdengar kanak-kanak itu menangis. Tanpa membuang masa, dia dilaporkan telah memanjat ke atas dan menyokong kaki kanak-kanak itu dengan bahunya supaya kanak-kanak tersebut tid4k tercekik di geriji besi itu.

Menurut South China Morning Post, wanita tersebut telah membiarkan bahunya ‘dipijak’ selama kira-kira 20 minit sebelum dua 0rang lelaki cuba membantu.

Seterusnya, seorang lelaki dipercayai telah memanjat jeriji pagar tingkap untuk membantu membebaskan kanak-kanak yang terperangkap itu.

Menurut South China Morning Post, wanita tersebut telah membi4rkan bahunya ‘dipijak’ selama kir4-kira 20 minit sebelum dua orang lelaki cuba membantu.

Seorang lelaki dipercayai telah mem4njat jeriji pagar tingkap untuk membantu membeb4skan kanak-kanak yang terperangkap itu.

Kanak-kanak itu dilaporkan telah terj4tuh secara tidak seng4ja ketika berada di rumah sendirian. Menurut sumber, di4 akhirnya berjaya diselamatkan t4npa mengalami sebarang kecederaan.

Wanita yang menjadi penyelamat awalnya itu mengatakan bahawa dia sendiri tidak tahu punca keberanian itu datang. “Mungkin hanya naluri sebagai ibu,” katanya.

Ekoran daripada kejadian itu, w4nita itu menerima banyak penghormatan dan pujian daripada netizen disebabkan tindakan berani dan pantasnya itu.

Antara komen yang ditulis di ruangan media sosial;

“Ini menunjukkan betapa hebatnya kasih sayang ibu.”

“Setelah menjadi seorang ibu, saya rasa saya juga akan melakukan perkara yang sama dengannya.”

Namun, ada juga yang merasakan bahawa tindakan tersebut bukan sekadar kasih sayang ibu tetapi merupakan belas kasihan terhadap manusia;

“Tidak pasti saya akan menyebutnya sebagai kasih sayang ibu. Sepertinya belas kasihan manusia atau peduli untuk menyelamatkan nyawa seseorang …”

Berikut adalah video yang menunjukkan wanita tersebut cuba menyelamatkan kanak-kanak kecil tersebut.

Naluri seorang ibu tiada tandingnya sehingga sanggup membahayakn diri demi menyelamatkan kanak-kanak kecil lain.
Walaubagaimanapun, bukan hanya memerlukan naluri seorang ibu, orang lain juga memerlukan sifat perikemanusiaan supaya dapat sama-sama membantu orang yang dalam kesusahan dan memerlukan pertolongan.

Selain itu, untuk mengelakkan kejadian seperti ini berlaku di masa akan datang, ibubapa perlulah sentiasa memerhati dan mengawasi anak-anaknya supaya tidak berada di dalam situasi yang berbahaya.

Sumber: South China Morning Post | SiakapKeli

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Siapa yang dia baawak balik tu?”, Wanita Terkejut Suami Masih Hidup Lepas 4 Hari ‘Dikebvmikan’

Seorang wanita m3nerima satu kejutan besar selepas suaminya yaang lama m3nghilang tiba2 sahaja pulang ke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!