“Aku tahu budak stress, aku faham” – Fynn Jamal Terkilan Orang Ramai Berkerumun Di Air Terjun Lepas Dapat Kelonggaran

Baru-baru ini viral satu rakaman video menunjukkan satu rakaman orang ramai berkerumun di sebuah tempat air terjun.

Video itu tular dan mendapat perhatian netizen di media sosial, ramai yang kurang senang melihatnya kerana dilihat ia seperti tidak patuh SOP termasuklah Fynn Jamal.

Menurut Gempak, Fynn Jamal mengatakan bahawa individu harus pertimbangkan secara common sense mengenai hal ini.

Aku malas nak cakap pasal SOP, malas cakap benda-benda yang boleh difikir secara common sense.”

Pesannya lagi, jika ingin melakukan aktiviti lakukanlah di tempat-tempat sulit. Akui harga agak sedikit mahal, ia sekurang-kurangnya boleh bantu dalam selamat nyawa.

“Aku tahu this would sound agak kejam, tapi kalau betul nak beraktiviti, buat kat tempat private Bayar mahal sikit, tapi baik mahal sekarang dari dibayar dengan nyawa.”

Tambah Fynn lagi, seandainya masih belum ada kemampuan untuk berbelanja secara private, minta tahan sikit kerana Covid-19 kini semakin mengganas.

“Kalau rasa belum mampu, takpe. Sabar dulu ye. Nampak tak adil. Yang ada duit lebih boleh beraktiviti, yang tidak terpaksa bosan di rumah. Aku tau, aku faham tapi memang takde jawapan lain. Bahaya. Sungguh-sungguh bahaya. Tak berbaloi ni semua.”

Katanya lagi, lengkap 2 dos vaksinasi itu tidak bermakna diri sudah kebal.

“Just nak mention kadar kematian kanak-kanak berganda tahun ini, jangkitan pada kanak-kanak apatah lagi. Aku juga bawa anak-anak aku keluar, tapi lokasi yang kami pergi benar-benar kita pastikan berjarak, berSOP, bersanitasi.”

Keluarganya sendiri sanggup berulang-alik mencari kawasan pantai yang tidak ramai orang untuk mengambil angin.

“We dont even bring them to malls walau Nilai dah lama fasa 3. Masa kami ke hotel, aku kat kaunter, suami stand by dengan anak-anak dan terus ke bilik, tiada berlegar sana-sini.”
“Sama juga ketika kami picnic tepi pantai. We went to 4 beaches patah balik ulang-alik sampai dapat tempat yang takde orang.”

Fynn juga mengatakan bahawa dia faham kanak-kanak tertekan duduk dirumah kerana dia sendiri rasai perkara itu.

“Anak aku OKU yang kau explain cane pun dia nak apa yang dia nak. Ye, mengeti darab sejuta.”

Sebelum ini, Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memutuskan bahawa Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya beralih kepada Fasa 2 PPN Jumaat lepas.

Sumber : LobakMerah

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK YANG DI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DAN SHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

M4ut dirempuh pemandu lawan arus, remaja selalu ‘up’ status minta maaf

Semalam, dua remaja menemui ajal selepas kereta dinaiki mereka dirempuh pemandu pacuan empat r0da yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!