Warganet Terkesima Lihat Penunggang Motosikal ʀᴇᴍᴘᴜʜ Myvi Secara Tiba-Tiba

Semua pasti cukup terkenal dengan kawasan jalan ini, rasanya sudah lebih 10 kejadian ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ sudah terakam menggunakan CCTV  di Jalan Kampung Sireh, Kota Bharu yang telah melibatkan pelbagai jenis kenderaan.

Pada petang semalam, seorang penunggang motosikal dirakam ᴍᴇʀᴇᴍᴘᴜʜ sebuah Perodua Myvi yang diletakkan berhadapan kawasan kedai tepi jalan. Keadaan lelaki tersebut kelihatan agak teruk kerana setelah ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ kereta, dia terus terpelanting dan mukanya terseret di atas jalan raya.

CCTV berkualiti tinggi itu bukan sahaja berjaya merakam kejadian yang terjadi, bahkan dapat menangkap bunyi kuat ketika penunggang motosikal ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ kereta Myvi tersebut.

Rakaman CCTV itu telah mencuri perhatian orang ramai yang hairan dengan situasi tersebut. Rata2 semua orang berasa pelik mengapa lelaki tersebut ᴍᴇʀᴇᴍᴘᴜʜ kereta tersebut.

Ada juga yang memberi pendapat bahawa penunggang motosikal itu menghadapi microsleep kerana terlalu penat atau sleep 4pnea (masalah kesukaran tidur pada waktu malam) sehingga menyebabkan dia gagal mengawal kenderaannya.

Tidak kurang juga ada yang mendakwa tempat tersebut agak ‘keras’ kerana kerap berlaku ᴋᴇᴍᴀʟᴀɴɢᴀɴ di lokasi yang sama.

Sejurus lelaki tersebut terjatuh, kelihatan orang ramai yang berada di kawasan berhampiran segera meluru ke arahnya untuk melihat keadaan serta memberikan rawatan awal.

Semoga penunggang motosikal tersebut cepat pulih dan dapat berbincang dengan pemilik Myvi untuk menyelesaikan dengan baik mengenai kerosakkan kereta tersebut.

Orang ramai berasa kasihan melihat seorang penunggang motosikal terjatuh untuk mengelak daripada ᴍᴇʟᴀɴɢɢᴀʀ
Myvi yang secara tiba-tiba mengubah laluan simpang. Baca lebih lanjut melalui pautan di bawah.

Sumber: thevocket

About admin

Check Also

6 Tanda-Tanda Menjelang Sak4ratul M4ut dalam Islam- Moga Jadi Ped0man Buat Kita Semua

Merasakan tanda sakar4tul m4ut adalah sebuah berk4h Manusia sebagai makluk ciptaan 𝘈𝘭𝘭𝘢𝘩 𝘚𝘞𝘛 sejatinya menjalani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!