Biar Betul ʙɪɢꜰᴏᴏᴛ Tu Wujud! Perkongsian Pemuda Ini Raih 4.2 Juta Tontonan Di TikTok

Perkongsian seorang pemuda yang dikenali sebagai @redduan1 di aplikasi TikT0k ternyata 𝐦𝐞𝐧𝐜𝐮𝐫𝐢 perhatian kerana ditonton lebih empat juta kali dan menerima lebih 200,000 tanda suka di akauannya.

Menerusi video berdurasi selama 25 saat itu, kelihatan ᴋᴇʟɪʙᴀᴛ ᴘᴇɴᴜɴɢɢᴜ ʜᴜᴛᴀɴ yang juga dikenali sebagai ʙɪɢꜰᴏᴏᴛ yang dapat dirakamkan ketika pemuda ini berada di dalam hutan.

“ᴘᴇɴᴜɴɢɢᴜ ʜᴜᴛᴀɴ gunung yang tanpa anda sedari.

“Perhatian kepada semua kaki hiking, pencinta hutan dan kaki pancing, ᴍᴀᴋʜʟᴜᴋ ini cepat bertindak ᴀɢʀᴇꜱɪꜰ,” katanya.

Selain itu, @redduan1 yang juga merupakan pemuda 𝓞𝓻𝓪𝓷𝓰 𝓐𝓼𝓵𝓲 turut memberi ᴀᴍᴀʀᴀɴ bahawa ʙɪɢꜰᴏᴏᴛ ini akan muncul setiap kali ʙᴇʀʟᴀᴋᴜɴʏᴀ ʜᴜᴊᴀɴ ᴘᴀɴᴀꜱ.

Oleh itu, beliau memohon agar orang ramai sentiasa berhati-hati ketika ingin menjalankan sebarang aktiviti di dalam hutan untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku.

“Menurut kepercayaan kami, ᴍᴀꜱʏᴀʀᴀᴋᴀᴛ ᴏʀᴀɴɢ ᴀꜱʟɪ, ᴍᴀᴋʜʟᴜᴋ ini wujud dari manusia keramat yang ghaib dalam keadaan kegilaan atau saintifik lebih dikenali sebagai ʙɪɢꜰᴏᴏᴛ,” ujarnya.

Ni real ke bang…?
Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet terkejut dalam masa yang sama ada segelintir mereka mempersoalkan kewujudan dan keaslian video berkenaan.

Namun, ada juga segelintir masyarakat kita yang berpendapat kewujudan ʙɪɢꜰᴏᴏᴛ ini memang real terutamanya ketika hujan panas kerap berlaku.

Sumber: xtra.com.my

About admin

Check Also

6 Tanda-Tanda Menjelang Sak4ratul M4ut dalam Islam- Moga Jadi Ped0man Buat Kita Semua

Merasakan tanda sakar4tul m4ut adalah sebuah berk4h Manusia sebagai makluk ciptaan 𝘈𝘭𝘭𝘢𝘩 𝘚𝘞𝘛 sejatinya menjalani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!