Firdaus Wong Tampil Buat ʟᴀᴘᴏʀᴀɴ ᴘᴏʟɪꜱ, ᴅɪᴛᴜᴅᴜʜ Jadi Pemilik ‘Channel ‘ Telegram & ꜱᴇʙᴀʀ Video Serta Gambar ʟᴜᴄᴀʜ

ᴘᴇɴᴅᴀᴋᴡᴀʜ ʙᴇʙᴀꜱ, Ustaz Firdaus Wong Wai Hung menerusi satu hantaran di laman Facebook tampil menceritakan beliau sudah membuat ʟᴀᴘᴏʀᴀɴ ᴘᴏʟɪꜱ berikutan didakwa menyebarkan video serta gambar ʟᴜᴄᴀʜ di channel telegram bukan miliknya.

Selesai membuat ʟᴀᴘᴏʀᴀɴ ᴘᴏʟɪꜱ.

Firdaus juga turut menafikan ᴛᴜᴅᴜʜᴀɴ yang menyatakan beliau merupakan pemilik channel Telegram yang bertindak ᴍᴇɴʏᴇʙᴀʀᴋᴀɴ ᴠɪᴅᴇᴏ serta gambar ʟᴜᴄᴀʜ. Mengulas lebih lanjut, pendakwah bebas ini menceritakan beliau hanya mempunyai satu akaun rasmi Telegram sahaja.

Alhamdulilah selesai membuat ʟᴀᴘᴏʀᴀɴ ᴘᴏʟɪꜱ tentang ꜰɪᴛɴᴀʜ yang disebarkan sepertinya sayalah pengasas dan pemilik Telegram channel yang ᴍᴇɴʏᴇʙᴀʀᴋᴀɴ ᴠɪᴅᴇᴏ serta gambar ʟᴜᴄᴀʜ. Saya menafikan ꜰɪᴛɴᴀʜ tersebut.

Ujarnya lagi, beliau sama sekali tidak akan mendiamkan diri jika ᴅɪꜰɪᴛɴᴀʜ dengan ᴛᴜᴅᴜʜᴀɴ-ᴛᴜᴅᴜʜᴀɴ yang bukan dibuat olehnya.

Saya akan memaafkan mereka yang ᴍᴇᴍᴀᴋɪ-ʜᴀᴍᴜɴ, ᴍᴇɴʏɪɴᴅɪʀ, ᴍᴇɴɢᴇᴊᴇᴋ ᴀᴛᴀᴜ ᴍᴇɴɢʜɪɴᴀ saya tetapi saya tidak akan mendiamkan diri apabila saya ᴅɪꜰɪᴛɴᴀʜ.

Saya sayangkan sahabat semua maka saya tidak mahu sahabat semua melakukan ᴅᴏꜱᴀ ꜰɪᴛɴᴀʜ tanpa disedari akibat perbuatan tidak bertanggungjawab mereka yang ᴍᴇɴʏᴇʙᴀʀᴋᴀɴ ꜰɪᴛɴᴀʜ tersebut.

Terdahulu, Firdaus ʙᴇʀꜱᴜᴍᴘᴀʜ atas nama ᴀʟʟᴀʜ yang beliau tidak mempunyai masalah peribadi atau menyimpan ʜᴀꜱᴀᴅ ᴅᴇɴɢᴋɪ dengan pendakwah yang kini sedang disiasat berhubung ᴋᴇꜱ ᴠɪᴅᴇᴏ ᴅᴀɴ ᴍᴇꜱᴇᴊ ʟᴜᴄᴀʜ.

Sumber: OHBULAN!

About admin

Check Also

6 Tanda-Tanda Menjelang Sak4ratul M4ut dalam Islam- Moga Jadi Ped0man Buat Kita Semua

Merasakan tanda sakar4tul m4ut adalah sebuah berk4h Manusia sebagai makluk ciptaan 𝘈𝘭𝘭𝘢𝘩 𝘚𝘞𝘛 sejatinya menjalani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!