Sekumpulan pemuda, jadikan batu sungai sebagai alas makanan di air terjun.

Setelah sekian lama kita ‘terkurung’ di rumah, semestinya ramai yang pergi melancong dan juga ke pusat rekreasi untuk melepaskan ꜱᴛʀᴇꜱꜱ serta menikmati keindahan alam semulajadi.

Terbaharu, sebuah video TikTok tular di media sosial dimana memaparkan sekumpulan ꜱᴇᴋᴜᴍᴘᴜʟᴀɴ pemuda yang berkelah di kawasan air terjun. ᴍᴇɴᴄᴜʀɪ tumpuan apabila mereka membasuh batu di air terjun tersebut dengan sabun untuk meletakkan makanan.

Tidak meletakkan lapik plastik seperti daun pisang atau bahan lain boleh dialas sebagai alas makanan, mi segera yang dimasak diletakkan begitu sahaja di atas batu sungai yang telah dibasuh dengan sabun.

Hal tersebut telah mendapat perhatian ramai dan para netizen mengatakan mereka terdedah untuk ᴅɪᴊᴀɴɢᴋɪᴛɪ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ ᴋᴇɴᴄɪɴɢ ᴛɪᴋᴜꜱ. Bukan itu sahaja, ada juga netizen yang mengecam ᴛɪɴᴅᴀᴋᴀɴ para pemuda tersebut.

Mana tidaknya, rata-rata pemuda tersebut seperti tidak memikirkan ᴀᴋɪʙᴀᴛ daripada perbuatan mereka yang sedikit sebanyakᴍᴇɴᴄᴇᴍᴀʀᴋᴀɴ air terjun dan juga ᴍᴇᴍʙᴀʜᴀʏᴀᴋᴀɴ kesihatan mereka.

Malah, para netizen turut menasihatkan para pemuda tersebut untuk ke hospital membuat pemeriksaan agar tidak ᴅɪᴊᴀɴɢᴋɪᴛɪ ᴘᴇɴʏᴀᴋɪᴛ. Harap anda di luar sana tidak akan terikut-ikut aksi para pemuda ini.

Sumber: THEVOCKET.COM

About admin

Check Also

[VIDEO] Kaw4n B4ikku Kini Menjadi Ibu Tiriku…

Jod0h memang tidak mengenal usia. Itu lah perump4maan yang dapat digamb4rkan untuk pasangan ini. Memang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!