(Video) Kurier COD Kecewa Apabila Pembeli Dah Buka Bungkusan Tapi Tak Beli Pun Barang

Bagi mereka yang pernah membeli barang secara atas talian, ada 2 cara untuk kita sebagai pembeli membuat pembayaran. Yang pertama melalui 𝘰𝘯𝘭𝘪𝘯𝘦 𝘣𝘢𝘯𝘬𝘪𝘯𝘨 dan lagi satu melalui 𝘊𝘖𝘋 iaitu 𝘊𝘢𝘴𝘩 𝘖𝘯 𝘋𝘦𝘭𝘪𝘷𝘦𝘳𝘺 (pembayaran semasa penghantaran).

Ini bermaksud, ketika barang yang dipesan itu sampai, kita perlu membayarnya kepada penjual atau kurier pada masa itu juga.

Namun seorang penghantar barang dari negara seberang baru2 ini meluahkan rasa kecewanya dengan memuat naik vide0 seorang pembeli yang tidak mahu membeli barang yang telah dipesan.

Menerusi perkongsian @𝘥𝘪𝘤𝘬𝘺𝘢𝘯𝘵𝘪𝘬𝘢 𝘥𝘪 𝘛𝘪𝘬𝘛𝘰𝘬, petugas kurier tersebut telah menghantar barang yang dipesan oleh seorang wanita. Walau bagaimanapun, selepas bungkusan dibuka, wanita itu bertindak tidak mahu membelinya dan melarikan diri.

Penghantar barang itu kemudian nekad merakam kej4dian itu dan memberitahu akan menularkan ia ke medi4 sosial.

Dengan sel4mba, wanita terbabit berkata dia tak kisah jika perkara tersebut divir4lkan sambil memberi alasan pakaian tersebut ‘𝘴𝘦𝘮𝘱𝘪𝘵’ iaitu terlalu ketat.

Udah dibuka tak mahu dibeli. Besok-besok jangan pesan paket bu. Bikin malu aja,” kata pemilik video yang juga memoh0n maaf kepada seller barang tersebut.

“Bukan sempit buk, tapi ibuk yang kelebaran”

Video tersebut telah mendapat respon netiz3n yang kasihan dengan nasib penghantar barang serta penjual barang tersebut yang terpaksa menanggung kerugian gara2 sikap pembeli.

Malah ramai juga siap memerli, isu tersebut bukan saja viral di 𝘐𝘯𝘥𝘰𝘯𝘦𝘴𝘪𝘢 malah ia kini juga sudah viral di 𝘔𝘢𝘭𝘢𝘺𝘴𝘪𝘢.

Kalau dah 0rder itu, seeloknya bayarlah kan. Kesian seller dah packing dan kurier siap datang hantar. Kalau tak cukup duit, sebaiknya jangan 0rder.

Sumber: Lobak Merah

About admin

Check Also

[VIDEO] Kaw4n B4ikku Kini Menjadi Ibu Tiriku…

Jod0h memang tidak mengenal usia. Itu lah perump4maan yang dapat digamb4rkan untuk pasangan ini. Memang …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!