Warga Emas Diberhentik4n Kerja, Sanggup K4yuh Basikal Ratusan KM Pulang Ke Kampung

Warga Emas Diberhentikan Kerja, Kayuh Basikal Ratusan Kilometer Pulang Ke Kampung

Didalam situasi yang amat sukar ini, pelbagai kemungkinan boleh terjadi. Lebih2 lagi bagi mereka yang bekerja makan g4ji dan terpaksa berhadapan dengan masalah keg4watan ekonomi ekoran daripada langkah berkurung yang dilakukan hampir di seluruh dunia.

Ada yang terpaksa mengambil cuti tanpa g4ji dan ada juga yang perlu menerima hakikat diberhentik4n kerja bagi mengurangkn beb4n yang perlu ditanggung syarikat tersebut.

Nampak sangat penat

Hal ini samalah seperti yang berlaku terhadap seorang 𝐰𝐚𝐫𝐠𝐚 𝐞𝐦𝐚𝐬 𝐝𝐒 π“π‘πšπ’π₯𝐚𝐧𝐝 yang ditemui seorang pengguna π…πšπœπžπ›π¨π¨π€ sedang mengayuh basikal untuk pulang ke kampung selepas diberhentikan kerja. Pada asalnya dia merupakan seorang pengawal keselamatan dan dimaklumkan mempunya mas4lah berkaitan penglih4tan. Oleh sebab itu, dia dalam keadaan letih telah mengayuh basikal untuk pulang.

Makan minum diberi orang yang kasihan

Tambahnya lagi, warg4 emas tersebut hanya makan apabila dihulurkan makanan oleh insan sekeliling yang simpati dengan nasibnya.

Apabila dihulurkan sedikit wang, warg4 emas itu terlihat sebak kerana dia tidak mempunyai wang untuk meneruskan perjalanannya.

Tolak basikal sambil bawa beg pakaian

Dapat dilihat dengan jelas dia menggendong beg pakaian besar dan menolak sahaja basikal tersebut. Mu4t naik dibuat oleh pengguna π…πšπœπžπ›π¨π¨π€ 𝐝𝐒 π“π‘πšπ’π₯𝐚𝐧𝐝 itu telah mendapat puluhan ribu perk0ngsian yang nyata berasa sebak dengan nasib menimpa warga em4s itu.

Walaupun tidak dapat dipastikan kesahihan perkongsian tersebut, dapat kita pelajari bahawa masih ada insan yang susah dan ditimp4 ujian berat walaupun sudah berusia emas.

Sumber : Majalah Harian, Facebook

About admin

Check Also

6 Tanda-Tanda Menjelang Sak4ratul M4ut dalam Islam- Moga Jadi Ped0man Buat Kita Semua

Merasakan tanda sakar4tul m4ut adalah sebuah berk4h Manusia sebagai makluk ciptaan 𝘈𝘭𝘭𝘒𝘩 π˜šπ˜žπ˜› sejatinya menjalani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!