(Video) “Berlumb4 atas jalan, 4ccident teruk orang lain jadi m4ngsa”-Jalan Ulu Yam Jadi ‘Hotspot’

Pada awal pagi Ahad semalam, sebuah kemal4ngan berlaku melibatkan 4 buah kenderaan di Jalan Ulu Yam Gombak Batu 23 dan telah menyebabkan jumlah keceder4an sebanyak 3 orang.

Menerusi sebuah vide0 yang dikongsi di laman 𝘛𝘸𝘪𝘵𝘵𝘦𝘳, kemal4ngan tersebut dipercayai akib4t daripada sekumpulan kereta yang memot0ng di kawasan d0uble-line. Menurut komen, kumpulan pemandu kereta tersebut difahamkan merek0d vide0 pemanduan mereka dan menjadikan ia sebagai 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘦𝘯𝘵 𝘥𝘪 𝘠𝘰𝘶𝘵𝘶𝘣𝘦.

Berdasarkan siasatan awal yang dijalankan, 𝘒𝘦𝘵𝘶𝘢 𝘑𝘢𝘣𝘢𝘵𝘢𝘯 𝘚𝘪𝘢𝘴𝘢𝘵𝘢𝘯 𝘥𝘢𝘯 𝘗𝘦𝘯𝘨𝘶𝘢𝘵𝘬𝘶𝘢𝘴𝘢𝘢𝘯 𝘛𝘳𝘢𝘧𝘪𝘬 (𝘑𝘚𝘗𝘛) 𝘚𝘦𝘭𝘢𝘯𝘨𝘰𝘳, Superintendan Azman Shariat berkata kem4langan didapati berlaku apabila sebuah kereta jenis 𝘔𝘪𝘵𝘴𝘶𝘣𝘪𝘴𝘩𝘪 𝘓𝘢𝘯𝘤𝘦𝘳 cuba memot0ng kenderaan di hadapannya.

Pemandu 𝘔𝘪𝘵𝘴𝘶𝘣𝘪𝘴𝘩𝘪 𝘓𝘢𝘯𝘤𝘦𝘳 tersebut dikatakan cuba untuk memot0ng sebuah 𝘗𝘦𝘳𝘰𝘥𝘶𝘢 𝘉𝘦𝘻𝘻𝘢 tetapi g4gal lalu bertembung dengan sebuah lori yang datang dari arah bertentangan.

“Kemalangan tersebut juga melibatkan sebuah kereta 𝘗𝘦𝘳𝘰𝘥𝘶𝘢 𝘉𝘦𝘻𝘻𝘢 dan sebuah kereta jenis 𝘝𝘰𝘭𝘬𝘴𝘸𝘢𝘨𝘦𝘯,” kata Superintendan Azman dalam kenyataannya pada Ahad. Beliau berkata lagi, kem4langan tersebut telah mengakibatkan seorang pemandu serta dua penumpang 𝘗𝘦𝘳𝘰𝘥𝘶𝘢 𝘉𝘦𝘻𝘻𝘢   warga Vietn4m berusia 24 hingga 30 tahun yang mengalami keceder4an dan sedang menerima lawatan di Hospital Selayang.

“Siasatan lanjut berkaitan kem4langan ini masih lagi dijalankan di bawah Seksy3n 43(1) Akt4 Pengangkutan Jalan 1987,” jelasnya.

 

Sumber: LobakMerah

About admin

Check Also

Jiwa tenang di dasar laut, jejaka baru dapat lesen menyelam kongsi momen bertuah jumpa ‘whale sh4rk’ di Pulau Redang – “Besar macam bas mini”

PERTEMUAN yang tak disangka-sangka. Begitulah kisahnya mengen4i jejaka ini yang terserempak dengan seekor hidupan laut …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!