(Video) Bila Kenduri Kahwin & Konsert Boleh Dijalankan? Ini Jawapan Daripada Khairy Jamaluddin.

Aktiviti sosial besar-2an seperti konsert, kenduri kahwin dan seumpamanya mungkin merupakan sektor sosial yang terakhir dibuka kelak.

Demikian maklum balas Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin mengenai pembukaan semula sektor-2 sosial semasa situasi COVID-19 negara kini.

“Ini mungkin sektor sosial yang terakhir..besar-besaran termasuklah kenduri kahwin, konsert dan sebagainya. Bukan saya kata tidak akan berlaku..ia akan berlaku.

“Tetapi hashtag kita #ReopeningSafely, kita buka sektor ekonomi kita dengan selamat dan dengan cermat,” katanya ketika dalam wawancara eksklusif bersama AWANI semalam.

Dalam pada itu, Khairy turut meluahkan rasa bimbangnya berikutan rakyat sudah dibenarkan untuk bebas merentas negeri bermula hari ini.

“Besok (hari ini) pun saya dah risau ni. Esok lusa pun saya dah risau ni. Lebih-2 lagi kalau nak suruh saya buka kenduri kahwin besar-2an, konsert dan sebagainya.

“I think, guys..let take it slowly la. One step at the time..” tambahnya lagi.

Sem4lam, secara rasminya diumumkan kebenaran untuk bebas merentas negeri bermula 11 Oktober hari ini, dengan syarat sudah lengkap divaksinasi.

Keben4ran tersebut diumumkan sendiri oleh Perdana M3nteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menerusi satu sidang med!a khas secara langsung semalam.

Sumber: AWANI , Siakapkeli.my

About admin

Check Also

6 Tanda-Tanda Menjelang Sak4ratul M4ut dalam Islam- Moga Jadi Ped0man Buat Kita Semua

Merasakan tanda sakar4tul m4ut adalah sebuah berk4h Manusia sebagai makluk ciptaan 𝘈𝘭𝘭𝘢𝘩 𝘚𝘞𝘛 sejatinya menjalani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!