(Video) Ayah ‘Nerv0us’ Sangat Nak Nik4hkan Si Adik Tersasul Sebut ‘Nama Kakak’

Pernik4han merupakan salah satu hari yang cukup bermakna bagi kebanyakan orang. Maklumlah, fasa perk4hwinan ini adalah suatu perubahan yang besar dalam hidup seseorang. Maka tak hairanlah jika pas4ngan pengantin rata-ratanya rasa gugup menjelang hari pernikahan, terutamanya pengantin lelaki.

Sebab terlampau nerv0us, maka ramailah yang ‘𝘱𝘳𝘢𝘤𝘵𝘪𝘤𝘦‘terlebih dahulu untuk upacara akad nik4h, malah pada malam-malam sebelumnya lagi. Manakan tidak, nak salam tangan tok kadi pun dah sejuk satu badan, inikan pula nak ucap laf4z akad dengan satu nafas. Boleh tak tidur malam jawabnya.

Tapi lain pula ceritanya dengan pasangan peng4ntin baru ni. Kalau selalu kita tengok pengantin lelaki yang nerv0us masa akad nikah, tapi kali ni w4li pulak yang gugup sampai tersalah sebut nama anak.

Vide0 yang diunggah pengguna 𝘛𝘪𝘬𝘛𝘰𝘬 yang dikenali sebagai Syanim Arisya ni cukup bikin w4rganet pecah tawa. Mana tidaknya, nak nikahkan si adik tapi ayahnya tersasul sebut nama si kakak. Nasib baik belum sempat disambut lagi oleh pengantin lelaki. Kalau tidak makin haru jadinya.

“Orang dah nikah la abah, saya dah nikah. Kang kawin dua saya,” kata kakak Syanim diikuti gelak tawa hadirin di majlis akad nikah tersebut.

“Nama lebih kurang..”

Syanim ketika dihubungi berkata, video tersebut dirakam di hari pernikahannya oleh si kakak. Katanya ini merupakan kali kedua ayahnya mew4li nikahkan, yang pertama adalah semasa pernikahan kakaknya.

Tambah Syanim, sang ayah sebenarnya dah praktis terlebih dahulu sebelum upacara akad nik4h, tapi masih tersasul. Mungkin kerana nama dia dan kakaknya hampir sama.

“Nama lebih kurang, sorang Nursyanim (pengunggah), sorang lagi Nursyazreen (kakak).

“Dah praktis dah sebelum nikah tapi masih tersasul, padahal dah kali kedua,” kata Syanim, turut terhibur dengan gelagat ayahnya.

“Biasanya pengantin yang nervous…”

Di ruangan komen, warga net pecah tawa melihat tingkah ayah ini yang tersalah ‘nikahkan’ anak perempuannya. Ingatkan pengantin lelaki je yang nerv0us, rupanya wali pun sama ya.

Sumber: SIAKAPKELI

About admin

Check Also

6 Tanda-Tanda Menjelang Sak4ratul M4ut dalam Islam- Moga Jadi Ped0man Buat Kita Semua

Merasakan tanda sakar4tul m4ut adalah sebuah berk4h Manusia sebagai makluk ciptaan 𝘈𝘭𝘭𝘢𝘩 𝘚𝘞𝘛 sejatinya menjalani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!