Kanak-Kanak 7 Tahun G4gal Hadiri Kelas Atas Talian, Tind4kan ‘Terl4mpau’ Kekasih Bapa B0ngkar Segala-Galanya

M4lang nasib yang menimp4 seorang kanak-kanak lelaki berusia 7 tahun, susvlan dipercayai telah dikurvng oleh kekasih bapanya sehingga menyebabkan dia m4ti kelap4ran.

Bagaimanapun, svspek dikenali sebagai Leticia Bravo berusia 39 tahun telah dit4han oleh pihak p0lis.

Kanak-kanak dikurung dan m4ti kelaparan

Menerusi lap0ran yang dipetik daripada 𝘋𝘢𝘪𝘭𝘺 𝘚𝘵𝘢𝘳, kanak-kanak kecil ini dikatakan telah dikvrung di dalam bilik tidur sebelum dia m4ti kelaparan . Mengulas lebih lanjut, bapa kepada kanak-kanak ini Arturo Cuacuas, turut ditah4n oleh pihak p0lis.

Pihak pend4kwa menjelaskan m4ngsa Peter Cuacuas, telah dikunci dari luar bilik ketika tinggal bersama Bravo pada setiap hari kecuali hari Sabtu. Svsulan daripada itu, m4ngsa sejak Januari yang lepas gag4l untuk menghadiri kelas secara atas talian walaupun terdapat perb1ncangan yang telah berlaku antara Bravo dan pihak sekolah.

Kekurangan zat makanan

Sekadar gambar hiasan

Sehinggalah 10 Februari yang lalu, Bravo did4kwa membawa m4yat kanak-kanak itu ke 𝘏𝘰𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭 𝘚𝘵 𝘓𝘶𝘬𝘦 𝘥𝘪 𝘕𝘦𝘸𝘣𝘶𝘳𝘨𝘩. Hasil bed4h si4sat mendapati kanak-kanak ini men1nggal dunia berikutan kekurangan zat makanan dan beratnya ketika itu adalah 16.7 kilogram.

Jika 4abit kes4lahan, Bravo boleh dijatvhkan hukum4n penj4ra seumur hidup dan bapa kanak-kanak ini turut berdepan dengan d4kwaan cu4i terhadap anak sendiri.

Sumber: OHBULAN!

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!