(Video) Masuk Kedai Acu Pist0l, Pelanggan ‘Ste4dy’ Pat4hkan Cubaan R0mpak Dengan Sebelah Tangan, Sampai Ada Mer4ngkak Lari

Sepandai-pandai tupai mel0mpat, akhirnya jatuh ke tanah jua. Itulah perib4hasa yang sesuai ditujukan buat situ4si tiga svspek dipercayai per0mpak mal4ng ini yang tump4s kepada m4ngsanya sendiri.

Lebih m4lang dan mem4lukan, m4ngsa mereka ketika itu bukanlah orang awam biasa, sebaliknya merupakan seorang bek4s angg0ta ‘𝘮𝘢𝘳𝘪𝘯𝘦’ seperti yang dilap0r 𝘚𝘬𝘺 𝘕𝘦𝘸𝘴.

Berdasarkan r4kaman kamera lit4r tertutup (CCTV), pada asalnya ketiga-tiga svspek dilihat memasuki premis di sebuah stesen minyak dalam satu kej4dian baru-baru ini.

Cubaan r0mpakan bermula apabila salah seorang svspek masuk sambil meng4cukan sepucuk pist0l sebagai tanda ugvtan kepada seorang pelanggan lelaki yang berdiri di dalam premis.

Meskipun diacu pist0l dan berisik0 ditemb4k, namun pelanggan yang juga bekas angg0ta ‘𝘮𝘢𝘳𝘪𝘯𝘦’ itu tetap tenang berdiri di tempatnya sambil bersedia untuk sebar4ng kemvngkinan.

Bagaimanapun dalam beberapa saat, cubaan r0mpakan tersebut gag4l apabila pelanggan itu bertind4k pantas menepis pist0l yang diacu svspek dalam sekelip mata menggunakan sebelah tangannya.

Tidak cukup dengan itu, pelanggan tersebut juga cuba merempuh badan svspek hingga membuatkan ‘pem4ngsanya’ itu jatuh tersvngkur ke lantai.

Sementara itu, suspek kedua yang mengek0ri di belakang pula terkejvt hingga terjatuh sebelum cuba mer4ngkak-rangkak ke arah pintu untuk keluar menyel4matkan diri.

Dalam masa sama, svspek ketiga yang baru hendak masuk ke dalam premis terpaksa berpatah balik, dipercayai kerana gervn dengan ser4ngan balas pelanggan berkenaan.

Vide0 berdur4si 25 saat yang dimuat naik 𝘚𝘬𝘺 𝘕𝘦𝘸𝘴 itu tul4r dan menerima pelbagai maklum balas warg4net, rata-rata kagum dengan tind4kan berani bekas angg0ta ‘𝘮𝘢𝘳𝘪𝘯𝘦’ itu.

Sumber: Siakapkeli, Skynews

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!