Tertekan Dilahirkan Sebagai Seorang Manusia, Lelaki Ini Nekad Menjadi Seekor Kambing

Jika seseorang itu berdepan mas4lah dalam kehidupannya, pelbagai cara akan dilakukan untuk mengembalikan keyakinan diri dan erti sebenar untuk terus hidup.

Contohnya pergi bercuti ke tempat yang menjadi impian untuk dikunjungi bersama orang yang tersayang atau seorang diri.

Tetapi, berikutan kecew4 dengan kehidupan yang dialaminya, lelaki berasal dari 𝘜𝘯𝘪𝘵𝘦𝘥 𝘒𝘪𝘯𝘨𝘥𝘰𝘮 sanggup seorang diri pergi ke kawasan pergunungan Swiss untuk menikm4ti kehidupan sebagai seekor kambing.

Justeru, dia mendapatkan sepasang kaki kambing dan usus kambing buatan manusia yang boleh menghadam rumput hijau untuk dirinya.

Lelaki yang dimaksudkan itu bernama Thomas Thwaites, sebelum itu dia menetap di London, berdepan masalah pengangguran dan masalah peribadi serta bosan dengan kehidupan di bandaraya.

Suatu hari dia mendapati anjing yang dibela oleh rakannya kelihatan sungguh ceria, dan keadaan tersebut membuatkannya teringin menjadi haiwan. Pelik, kan?

Setelah memikirkan ia secara mendalam, Thomas Thwaites akhirnya memilih untuk menjadi seekor kambing.
Bagi menyesuaikan diri dengan tabiat makan rumput seperti kambing, dia memasang usus buatan manusia di bahagian pinggangnya.

Pelbagai cab4ran di4laminya ketika hidup sebagai kambing, contoh seperti sering terjatuh ketika mer4ngkak bersama kumpulan kambing, dan sebagainya.

Selain itu, kewujvdannya tidak diterima oleh sekumpulan kambing dan menganggap dia sebagai spesis 4sing, malah ada yang cuba menyer4ngnya.

Namun, akhirnya seekor kambing kelihatan mengek0rinya ke mana saja dan cuba menyentuhnya melalui hidungnya.

Menurut seorang pengembala kambing, tindakan kambing tersebut menandakan Thomas Thwaites telah diterima sebagai spesis mereka. Thomas Thwaites rasa terharu dengan apa yang terjadi.

Kehidupan menjadi kambing beri inspir4si kepada 𝘛𝘩𝘰𝘮𝘢𝘴 𝘛𝘩𝘸𝘢𝘪𝘵𝘦𝘴 bahawa manusia wajar belajar daripada kambing dalam usaha menjalani kehidupan dengan lebih rel4ks, ini kerana kambing didapati lebih tahu menikm4ti kehidupan daripada manusia.

Sumber: HCL

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!