Wanita Berselimut Putih Melint4s Jalan Berdekatan RnR Gurun, Bila Didek4ti Selimut Dipakainya Bertukar Warna Mer4h

Sekitar awal Februari hingga April 2009, kej4dian kem4langan di sepanjang laluan Lebuh Raya Utara-Selatan antara Sungai Petani ke Gurun, Kedah kerap dik4itkan dengan g4ngguan wanita yang memakai kebaya merah.

Kelib4t wanita cantik, muda, ramping serta berambut panjang itu dikatakan tiba-tiba mvncul di tepi lebuh raya sebelum melintas di hadapan kenderaan.

Pemandu yang terkejut dan keta4kutan dikatakan menjadi pvnca kenderaan dipandu hilang kawalan sehingga terlibat kem4langan.

Difahamkan, kem4langan yang didakwa berlaku selepas melihat s0sok tubuh wanita kebaya merah itu tidak pernah meng4kibatkan kem4tian.

Pada 5 Februari 2009, seorang lelaki mend4kwa melihat satu ‘lemb4ga’ menyerupai wanita berkebaya merah berdiri bersebelahan isterinya semasa mereka berhenti rehat di Hentian Rehat dan Rawat (R&R) di Gurun.

Lelaki itu mendakwa, wanita misteri itu turut dirakam dalam gambar yang diambilnya pada pukul 5.30 pagi, sedangkan ketika itu tiada sesiapa di kawasan berkenaan.

Lebih mengejutkan katanya, selepas melihat semula rakaman itu, didapati tiada wanita cantik berkebaya merah yang dirakam, sebaliknya wajah lembaga itu bertukar mengerikan dengan muka seperti beruk, pipi lebar dan mulut muncung panjang.

Selepas kejadian itu, kisah m1steri h4ntu wanita berkebaya merah itu sudah tidak lagi kedengaran.

Bagaimanapun, dua pengguna laluan itu mendakwa mengalami kej4dian pelik di lokasi tersebut, baru-baru ini.

Kejadian pertama dialami seorang jurukimpal dari Taman Ria Jaya, Gurun lebih sebulan lalu semasa dia dalam perjalanan pulang menjenguk ibunya di Perlis.

Menurut Sitanor Salim, 53, sebaik melepasi plaza tol kira-kira pukul 6 petang, dia yang memandu berseorangan berasa ser4m sejuk sebelum tangan dan dahinya berpeluh secara tiba-tiba.

“Ketika itu hujan renyai dan cuaca sejuk tetapi sebaliknya suasana di dalam kereta saya terasa begitu panas sekali walaupun sistem pendingin hawa kereta berfungsi dengan baik.

“Semasa melalui kawasan sebuah kolej, saya terpandang dari jauh seorang wanita memakai pakaian berwarna merah berdiri berseorangan di bahu jalan,” katanya.

Menurut Sitanor, dia memperlahankan keretanya dengan ni4t untuk membantu tetapi sebaik menghampiri kawasan berkenaan kelib4t wanita muda itu tiba-tiba hilang daripada pandangannya.

“Pada waktu itus seluruh badan saya mula berpeluh dan terasa kereta Proton Perdana yang dipandu menjadi berat dan bergerak perlahan.

“Saya kemudian membaca ayat 𝘒𝘶𝘳𝘴𝘪 berulang kali dan sejurus selepas itu kereta kembali lancar, manakala peluh di badan kering serta-merta.

“Sambil memandu saya menjeling melalui cermin pandang belakang tetapi kelib4t wanita itu tidak lagi kelihatan dan apa yang bermain di fikiran ketika itu adalah mungkin ia usikan wanita berkebaya merah,” katanya.

Sementara itu seorang pengguna lebuh raya, Zulkifli Yaakob, 45, pula mengalami g4ngguan aneh kira-kira sebulan lalu sekitar pukul 1.50 pagi ketika dalam perjalanan pulang ke Sungai Petani dari rumah bapanya di Pendang.

“Ketika melalui kawasan berdekatan R&R Gurun, saya terkejut selepas melihat seorang wanita berselimut kain putih sedang melintas jalan kira-kira 50 meter di hadapan.

“Bagi melihat lebih jelas saya menggunakan lampu tinggi tetapi lebih mengejutkan sebaik dilimpahi cahaya lampu kereta, selimut yang membaluti tvbuh wanita itu bertukar kepada warna merah.

“Dalam keadaan tergamam dengan kej4dian itu, saya mula membaca beberapa ayat 𝘈𝘭-𝘘𝘶𝘳𝘢𝘯 yang pendek dan objek itu kemudian hilang secara perlahan-lahan daripada pandangan.

“Ini merupakan pengalaman aneh kali pertama yang ditempvhi dan pada saya, itu mungkin usikan h4ntu wanita berkebaya merah seperti yang pernah didengari 11 tahun lalu itu,” katanya.

Sumber: KOSMO, ARENAGEMPAK

About admin

Check Also

Kakitangan 4wam enggan div4ksin berdepan sekatan kenaikan gaji dan pangkat

KUALA LUMPUR – Kerajaan belum mengambil tind4kan disiplin terhadap kakitangan awam yang engg4n atau belum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!